„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad prezidentas ne tik atitinka CDC (Ligų kontrolės centro) saviizoliacijos baigimo reikalavimus, bet ir pagal šiuo metu pripažįstamus standartus, kaip rodo jo šio ryto COVID-19 PGR mėginiai, nebėra viruso nešiotojas, jis nebegali užkrėsti kitų“, – pranešime teigė S. Conley.

S. Conley, kuris anksčiau buvo apkaltintas skaidrumo trūkumu, teigė, kad jau praėjo 10 dienų nuo to laiko, kai D. Trumpui pasireiškė pirmieji simptomai.

 Seanas Conley

Tyrimo rezultatai rodo, kad virusas „šiuo metu aktyviai nebesidaugina“ ir virusų kiekis D. Trumpo organizme mažėja, sakė medikas, tačiau nepasakė, kad D. Trumpas pasveiko ir viruso nebeturi.

Nors manoma, kad sveikstantys žmonės su mažiau virusų organizme nebegali užkrėsti kitų, tačiau medikų bendruomenė dar neišsiaiškino, kiek virusų organizme turintis žmogus tampa viruso nešiotoju.

S. Conley'is teigė, kad D. Trumpui nėra pakilusi temperatūra, o simptomai gerėja. Medikas taip pat tvirtino reguliariai atliksiantis prezidento apžiūras, šiam sugrįžus „prie aktyvaus veiklų tvarkaraščio“.

D. Trumpas penktadienį televizijos transliuotame interviu teigė, kad dėl COVID-19 infekcijos jis jau nebegydomas vaistais, ir atskleidė daugiau detalių apie savo kovą su virusu.

Prezidentas pasirodė kanalo „Fox“ laidoje „Tucker Carlson Tonight“, kurioje, kaip teigė Baltieji rūmai, jam buvo atliekamas „medicininis įvertinimas“, kurį nuotoliniu būdu vykdė dažnai „Fox“ pasirodantis gydytojas Marcas Siegelis.

„Šiuo metu aš nevartoju vaistų, (paskutinius vaistus gėriau) greičiausiai prieš aštuonias valandas“, – D. Trumpas sakė M. Siegeliui. Kol kas nėra aišku, kada šis interviu buvo nufilmuotas.

D. Trumpo gydytojai anksčiau yra sakę, kad prezidentui buvo suduotas agresyvus medikamentų kokteilis, įskaitant steroidą deksametazoną, įprastai siejamą su sunkiais COVID-19 atvejais. Prezidentas taip pat sakė, kad jam buvo pakartotinai atliktas viruso testas.

„Man dar kartą buvo atliktas testas ir aš dar nežinau jokių skaičių ar jokios informacijos, bet man buvo dar kartą atliktas testas, ir aš žinau, kad esu arba skalės apačioje, arba visiškai nebesergu“, – sakė jis.

Jis teigė nežinantis, kada bus kitas jo testas, ir pridūrė, kad jis „greičiausiai bus rytoj... jie testuoja kas dvi dienas“. Prezidentas taip pat sakė, kad virusas nuslopino jo energijos lygį – jis esą „nesijautė labai gyvybingas“.

Jis taip pat tvirtino „nepatyręs kvėpavimo problemų“. Jo gydytojai anksčiau sakė, kad papildomo deguonies jam buvo duota bent du kartus, o pats prezidentas vėliau pareiškė, jog plaučių testai parodė, kad ten būta tam tikro „užsikišimo“.

D. Trumpas teigė nežinantis, kur užsikrėtė virusu, ir pridūrė: „Jis labai užkrečiamas. Tai vienas dalykų, kurį sužinai, kad tai užkrečiama liga.“