„Nieko nežinau apie tokius pareiškimus“, – pareiškė ji per spaudos konferenciją ir pridūrė, kad nesiruošia komentuoti pokalbių, kuriuose ji pati nedalyvavo.

Anksčiau ketvirtadienį amerikiečių portalas „Buzzfeed“, remdamasis dviem diplomatiniais šaltiniais, pranešė, kad D. Trumpas per praėjusį penktadienį per G-7 viršūnių susitikimą surengtą vakarienę pareiškė laikantis Krymą Rusijos dalimi.

„Prezidentas Trumpas G-7 lyderiams pareiškė, kad Krymas priklauso Rusijai, nes ten visi gyventojai šneka rusiškai“, – sakoma pranešime.

Be to, „Buzzfeed“ pranešė, kad D. Trumpas negailėjo kritikos Ukrainos valdžiai ir sakė, jog „Ukraina yra viena iš korumpuočiausių valstybių pasaulyje“.

Portalo teigimu, kol kas neaišku, ar tokios pastabos reiškia oficialios JAV pozicijos pokytį Krymo ir Ukrainos klausimu, ar tai tebuvo pokštas.

D. Trumpas per tą viršūnių susitikimą taip pat kritikavo savo pirmtaką Baracką Obamą, nesukliudžiusį Rusijai aneksuoti Krymą.

„Obama gali šnekėti, ką panorėjęs, bet jis leido Rusijai aneksuoti Krymą“, – JAV vadovo žodžius citavo „Buzzfeed“.

Prieš pat G-7 viršūnių susitikimą D. Trumpas dar pasiūlė sugrąžinti Rusiją į galingiausių pasaulio šalių klubą, tačiau kiti Didžiojo septyneto lyderiai šios idėjos nepalaikė.