Baltimorėje taip pat galios naktinė komendanto valanda. Jis prasidės vakare 22.00 val. vietos laiku ir pradžioje galios savaitę. Jei reikės, komendanto valanda bus pratęsta.

Po pirmadienį vykusių 25 metų Freddie Gray laidotuvių Baltimorėje vėl kilo smurtiniai susirėmimai tarp policininkų ir demonstrantų. Į pareigūnus buvo svaidomi akmenys ir buteliai.

Sužeisti mažiausiai septyni policininkai, sakė policijos atstovas Eriasc Kowalczykas. Anot jo, atsakingi asmenys bus surasti ir įkišti į kalėjimą.

Demonstrantai Baltimorėje padeginėjo automobilius ir parduotuves, jas plėšė.

25 metų F. Gray mirė balandžio 19-ąją, praėjus savaitei po arešto. Tikslios mirties aplinkybės dar nežinomos. Tačiau įrašuose matyti, kaip policininkai spaudžia vyrą prie žemės, o vėliau iš skausmo klykiantį tempia į policijos autobusą. Netrukus po to juodaodį ligoninėje ištiko koma.

Gedulo iškilmėse vienoje Baltimorės bažnyčių dalyvavo 3 000 žmonių. „Mes čia esame dėl Freddie Gray, tačiau kartu ir dėl to, kad yra daug Freddie Gray“, – ceremonijoje sakė šeimos advokatas Willima Murphy. Afroamerikietis pilietinių teisių aktyvistas Jessie Jacksonas spaudos konferencijoje kalbėjo apie „nužudymų epidemiją“ JAV.

Juodaodžiai aktyvistai planuoja dviejų dienų protesto eitynes iš Baltimorės į sostinę Vašingtoną. Miestus skiria 60 km. Taip bus prisiminti asmenys, žuvę per susirėmimus su policija arba po jų.

Jau savaitgalį pradžioje taikūs protestai Baltimorėje peraugo į smurtą. Demonstrantai į policijos automobilius ir parduotuves mėtė akmenis.

Dėl F. Gray mirties pradėtas tyrimas. Šeši pareigūnai laikinai nušalinti nuo darbo.