Tokią nuomonę antradienį NATO Parlamentinės Asamblėjos Politikos komiteto Vidurio ir Rytų Europos pakomitečio posėdyje, atsakydamas į Turkijos atstovo klausimą, išsakė Latvijos gynybos ministerijos valstybės sekretorius Edgaras Rinkevičius.

"Visas Baltijos šalių karinis bendradarbiavimas jeigu ne sustos, tai rimtai nukentės", - pažymėjo valstybės sekretorius, nurodydamas, kad priėmus į NATO tik vieną arba dvi šalis, pradės skirtis šių šalių karinės raidos prioritetai ir procedūros. Nebebus tęsiami ir jau pradėti bendri projektai - logistikos sistemos tobulinimas, BALTBAT, BALTNET ir kiti.

E.Rinkevičius pabrėžė, kad Baltijos šalys - tai strateginis regionas, kuriam taip pat būtina bendra plėtotė bei bendradarbiavimas. Jis pranešė, kad šiais metais Baltijos šalys pradėjo įgyvendinti tokius naujus bendrus projektus kaip logistikos sistema BALTOG ir medicinos projektas BALTMED, kurie yra kitas žingsnis į Latvijos, Lietuvos ir Estijos bendradarbiavimą gynybos srityje.

Baltijos šalys siekia gauti kvietimą į NATO kitų metų lapkritį Prahoje vyksiančiame Aljanso viršūnių susitikime.

NATO PA Vidurio ir Rytų Europos pakomitečio posėdis Rygoje prasidėjo sekmadienį ir vyks iki trečiadienio. Posėdžio dalyviai svarsto saugumo politikos ir gynybos, NATO plėtros klausimus, Baltijos šalių ir Europos valstybių regioninį bendradarbiavimą.

NATO Parlamentinė Asamblėja vienija 19 Aljanso valstybių ir 17 asocijuotų šalių partnerių parlamentarus.