Kelis mėnesius buvo neigiama, kad svarstomas R. Muellerio nušalinimas, bet tonas pasikeitė D. Trumpui piktai sureagavus į FTB pirmadienio reidą jo asmeninio advokato biure.

Specialusis prokuroras R. Muelleris gegužės mėnesį buvo paskirtas tirti Rusijos pastangų D. Trumpo naudai pakreipti 2016 metų prezidento rinkimus.

Per praėjusius metus jis ieškojo įrodymų apie įtariamą pinigų plovimą, trukdymą teisingumui ir sukčiavimą D. Trumpo artimoje aplinkoje.

Keturi D. Trumpo padėjėjai, įskaitant jo 2016 metų kampanijos vadovą Paulą Manafortą ir buvusį patarėją nacionalinio saugumo klausimais Michaelą Flynną, jau buvo apkaltinti arba padarė kaltės pripažinimo pareiškimus.

Dabar nusitaikyta į D. Trumpo ilgametį advokatą Michaelą Coheną, žinantį daug paslapčių apie prezidento asmeninius ir finansinius reikalus.

„Buvome informuoti, kad prezidentas tikrai turi galią priimti tokį sprendimą“, – kalbėdama apie galimybę atleisti R. Muellerį sakė Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders.

„Galvoju, jog prezidentas aiškiai pasakė manantis, kad tai nuėjo per toli“, – pridūrė atstovė.

D. Trumpas atšaukė savo pirmą kelionę į Lotynų Ameriką, kuri būtų prasidėjusi penktadienį, ir liko Baltuosiuose rūmuose spręsti dėl žingsnio, kuris galėtų išprovokuoti Amerikos konstitucinę krizę.

D. Trumpas taip pat turi priimti svarbų sprendimą dėl to, ar suduoti karinių smūgių Sirijai.