„Prezidentas tebėra sveikas“, – žurnalistams sakė jo spaudos sekretorė Kayleigh McEnany.

Prezidento oficialaus gydytojo Seano Conley glaustame biuletenyje sakoma, kad „nėra reikšmingų išvadų ar pasikeitimų, apie kuriuos reiktų pranešti“.

Pasak S. Conley, D. Trumpo svoris yra 110,67 kg, šiek tiek didesnis nei buvo pernai. Kadangi jo ūgis yra 1,91 m, esant tokiam kūno svoriui prezidentas vertinamas kaip nutukęs. Tokiu jis buvo laikomas ir pernai.

D. Trumpas, kuris nepaisydamas daugelio medicinos autoritetų patarimų rėmė vaisto nuo maliarijos hidroksichlorokvino vartojimą siekiant apsisaugoti nuo užsikrėtimo naujuoju koronavirusu, „saugiai ir be pašalinio poveikio“ užbaigė šį kursą, rašė S. Conley.

Be to, reguliarūs testai rodydavo, kad jis nėra užsikrėtęs koronavirusu.

Dirbdamas prezidento poste D. Trumpas medicinines ataskaitas apie savo sveikatą skelbia kasmet. Tačiau šiemet būta įvairių spėlionių dėl to, kad jis pernai lapkritį netikėtai apsilankė vyriausybinėje Walterio Reedo ligoninėje pradėti, kaip pats sakė, savo testų.

Ankstesnis jo sveikatos patikrinimas buvo atliktas 2019 metų vasarį. Baltieji rūmai nurodė, kad jis norėjo anksčiau pradėti 2020-ųjų patikrinimą, bet šis neįprastas sprendimas JAV žiniasklaidoje išprovokavo klausimų dėl to, ar D. Trumpas slepia kokias nors sveikatos problemas.

Apie likusią 2020-ųjų sveikatos patikrinimo dalį taip ir nebuvo paskelbta, bet S. Conley laiškas rodo, kad ji buvo atlikta balandį.

Būdamas 70-ies D. Trumpas buvo seniausias JAV prezidentu tapęs asmuo. Šį mėnesį jam sukaks 74 metai, o demokratų kandidatui, kuris su juo varžysis lapkričio rinkimuose, yra 77-eri.