„Prezidentas Bidenas susitiks su Jungtinės Karalystės premjeru Borisu Johnsonu birželio 10-ąją, kad dar kartą patvirtintų ypatingų JAV ir Jungtinės Karalystės santykių tvirtumą“, – sakoma Baltųjų rūmų atstovės Jen Psaki pranešime.

Po to JAV vadovas dalyvaus Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime, vyksiančiame birželio 11–13 dienomis Kornvalyje Pietų Anglijoje.

Birželio 13 dieną vakariau Londono esančioje Vindzoro pilyje J. Bideną ir jo žmoną Jill priims britų karalienė Elizabeth II, anksčiau ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.

„Iš Jungtinės Karalystės prezidentas išvyks į Briuselį (Belgija), kur birželio 14 dieną sudalyvaus NATO viršūnių susitikime, – nurodė Baltieji rūmai. – Prezidentas taip pat susitiks su turkų prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu ir aptars visą dvišalių ir regioninių klausimų spektrą.“

Kaip pranešama, birželio 15 dieną J. Bidenas dalyvaus JAV ir Europos Sąjungos viršūnių susitikime Briuselyje, kuris „pabrėš JAV įsipareigojimą palaikyti tvirtą transatlantinę partnerystę, paremtą bendrais interesais ir vertybėmis“.

Ten pat JAV vadovas susitiks su Belgijos karaliumi Philippe'u ir premjeru Alexander'u De Croo.

Tuo metu birželio 16-ąją Šveicarijos Ženevos mieste planuojamas J. Bideno susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Taip pat JAV vadovas ten turi susitikti su Šveicarijos prezidentu Guy Parmelinu ir diplomatijos vadovu Ignazio Cassisu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)