„Visiškai paskiepyta 50 proc. (įvairaus amžiaus) amerikiečių. Taip ir toliau!“ – tviteryje rašė Baltųjų rūmų COVID-19 duomenų direktorius Cyrusas Shahparas.

Tai reiškia, kad šalyje daugiau kaip 165 mln. žmonių yra paskiepyti abiem „Pfizer“ arba „Moderna“ vakcinos dozėmis ar vienadoziu „Johnson & Johnson“ preparatu.

50 proc. paskiepytų suaugusių žmonių riba šalyje perkopta gegužės pabaigoje.

C. Shahparas nurodė, kad naujai paskiepijamų žmonių septynių dienų vidurkis, palyginti su praėjusia savaite, yra 11 proc. didesnis, o per dvi savaites atitinkamas rodiklis padidėjo 44 proc.

Jungtinės Valstijos yra laikomos smarkiausiai pandemijos paveikta pasaulio šalimi. Čia virusas nusinešė per 615 tūkst. gyvybių.

Joe Bidenas nuo savo kadencijos prezidento poste pradžios sausį aktyviai ragina tautiečius skiepytis. Tačiau po balandį pasiekto vakcinacijos piko atitinkami rodikliai kasdien mažėjo.

Dėl agresyvios skiepijimo kampanijos šalyje augo viltys, kad šią vasarą gyvenimas grįš į normalias vėžes, tačiau šiuos planus sujaukė delta atmaina.

Pastarosiomis savaitėmis šalyje buvo stebimi didėjantys infekcijos atvejų, mirčių ir hospitalizacijų skaičiai, o tokie miestai, kaip Niujorkas ir Los Andželas, įvedė naujų apribojimų, kaip reikalavimą pateikti vakcinacijos įrodymą, norint patekti į, pavyzdžiui, restoranus ar sporto sales.

Praėjusią savaitę šalyje kasdien buvo patvirtinama po vidutiniškai 90 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Trečdalis jų patvirtinta Floridos ir Teksaso valstijose, teigė Baltieji rūmai.

Tačiau dabar keturias savaites iš eilės kasdien daugėja besiskiepijančių žmonių, ketvirtadienį nurodė Baltųjų rūmų atsako į COVID-19 koordinatorius Jeffas Zientsas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)