Pranešime sakoma, kad „Permainų aikštėje“ žmonių jau beveik neliko. Milicininkai rinko vėliavas ir plėšė transparantus nuo improvizuoto memorialo velioniui Ramanui Bandarenkai.

Šis 31 metų buvęs karys trečiadienį buvo areštuotas. Ketvirtadienį buvo pranešta, kad R. Bandarenka mirė nuo smegenų traumos. Žinia išprovokavo pasipiktinimo bangą opozicijos stovykloje, kurios atstovai sako, kad dėl vyro mirties kaltos Aliaksandro Lukašenkos saugumo pajėgos.

Keli šimtai žmonių anksčiau sekmadienį buvo suformavę gyvąją grandinę aplink minimą memorialą.

Iš viso Baltarusijoje per protesto akcijas sekmadienį jau sulaikyta per 400 žmonių, daugiausia Minske, paskelbė žmogaus teisių organizacija „Viasna“.

Baltarusijos žurnalistų asociacija pranešė, kad per sekmadienio protestus įvairiuose šalies miestuose sulaikyta 17 žurnalistų.

„Interfax“ pranešė, kad Minsko „Permainų aikštės“ rajone sulaikyta viena jos korespondentė, rengusi pranešimą apie protestą.

Baltarusijoje jau daugiau nei tris mėnesius vyksta protestai prieš sprendimą 26 metus šalį valdantį autoritarinį lyderį A. Lukašenką paskelbti rugpjūčio 9 dieną įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų nugalėtoju.

Opozicija ir Vakarai rinkimus laiko suklastotais.