Skelbiama, kad krečiama tiek redakcija, tiek žurnalistų namai. Taip pat pareigūnai surengė kratą ir Hoster.by patalpose bei regioninėse Tut.by atstovybėse.

Baltarusijos valstybės kontrolės komiteto atstovai spaudai teigia, kad informacija apie kratų rezultatus bus paskelbta vėliau. Tut.by – vienas iš lankomiausių naujienų portalų Baltarusijoje, jis dirba nuo 2000 metų. 2020 metų gruodį Minsko teismas iš jo atėmė žiniasklaidos priemonės statusą.

Tut.by vyriausioji redaktorė Mariyna Zolatava naujienų agentūrai AFP sakė, kad Finansinių tyrimų departamento (DFR) pareigūnai atliko kratą jos ir kelių kitų portalo darbuiotojų namuose. Ji pridūrė, kad „saugumo agentūrų atstovai taip pat atvyko į naujienų redakciją“.

„Į TUT ir Hoster.by biurus atėjo DFR. Pas redaktorius – irgi. Direktoriai neatsiliepia“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė vienas iš Tut.by įkūrėjų Kirylas Valošynas.

Valstybės kontrolės komitetas, kuriam pavaldus, žurnalistams sakė kol kas negalintis komentuoti šių reidų priežasčių, bet vėliau paskelbsiantis išsamesnės informacijos.

Kaip pranešama, kratos rengiamos ir Tut.by regioniniuose biuruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)