Kaip skelbia tut.by, tai, kad mergaitė į infekcinę ligoninę paguldyta įtarus iš Kinijos parsivežtą koronavirusą, savo paskyroje socialiniame tinkle parašė jos vaikinas.

Jis, grįžęs iš Kinijos, taip pat atsidūrė ligoninėje – Sankt Peterburge. Šiuo metu, kaip rašo „RIA Novosti“, jo organizme medikai nerado nei klinikinių, nei laboratorinių naujojo viruso pėdsakų. Tyrimai atliekami ir toliau, mėginiai šiuo metu tiriami laboratorijoje.

„Turiu temperatūros ir vargina kosulys. Karščiavimą malšina leisdami vaistus. Į ligoninę paguldė vakar vakare, temperatūra siekė 38,8 laipsnio. Kol paguldė, praėjo pustrečios valandos. Septintą vakaro jau gulėjau palatoje. Iš pradžių norėjo į bendrą, bet pradėjau nuogąstauti, kad, o jeigu tai tas virusas, visus apkrėsiu. Paguldė į trivietę, bet tuščią, taigi buvau viena. Pastatė gliukozės lašinę, suleido karščiavimą malšinančių vaistų. Ryte paėmė kraujo. Ir vėl mušė temperatūrą, kuri buvo 39 laipsniai. Kai atliko visus tyrimus, paėmė mėginius, pervežė į atskirą izoliuotą bloką, ir pranešė, kad man paprasčiausias gripas“, – sako Anna.

Anna pabrėžia, kad medikai į jos palatą vis tiek užeina vilkėdama specialius kostiumus.

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovė spauda Julija Borodun patvirtino, kad vakar į Minsko infekcinę ligoninę buvo paguldyta pacientė, besiskundžianti raumenų skausmais, karščiavimu ir kosuliu. Spėjama diagnozė – ūmi kvėpavimo takų virusinė infekcija.

Kaip tvirtina ministerija, pokalbis su paciente atskleidė, kad sausio 20 dieną ji grįžo iš kelionės po Kiniją (konkrečiai Šanchajaus). Šiandien mergina, kaip ir kiti pacientai, kurių diagnozė nepatvirtinta, laikoma atskiriame skyriuje. Tiriama, kokiai kvėpavimo takų virusų grupei priklauso jos susirgimas.

„Ketvirtadienį Minsko infekcinėje ligoninėje buvo sukviestas konsiliumas, kuriame dalyvavo ir minėtosios ligoninės vadovas Nikolajus Jurovskis, jo pavaduotoja Sviatoslava Belgina ir profesorius, medicinos mokslų daktaras Igoris Karpovas. Nustatyta diagnozė, kurią jau patvirtino ir laboratorija – vidutinio sunkumo B grupės gripas. Šiuo metu atliekami kiti tyrimai“, – rašoma ministerijos puslapyje.