„Išanalizavusi pastarųjų vienų metų, ypač pastarosios savaitės, įvykius „Komsomolskaja pravda“ nusprendė uždaryti savo atstovybę Minske... Visiems darbuotojams bus išmokėtos piniginės kompensacijos arba pasiūlytas darbas kitose KP įmonėse“, – sakoma oficialiame redaktorių kolegijos pranešime leidinio interneto svetainėje.

Rugsėjo 29-ąją buvo pranešta, kad dienraščio tinklapis tapo nepasiekiamas. Tos pačios dienos vakare Informacijos ministerija paaiškino, kodėl svetainė buvo užblokuota.

„Interneto šaltinyje kp.by paskelbta publikacija, kurioje pateikiama informacija, padedanti formuoti grėsmių nacionaliniam saugumui šaltinius, dirbtinai didinančius įtampą ir susipriešinimą visuomenėje, tarp visuomenės ir valstybės“, – nedetalizuojant teigta ministerijos pranešime.

Tuo metu „Komsomolskaja pravda v Belarusi“ vyriausiasis redaktorius Vladzimiras Sungorkinas pareiškė, kad laikraštis buvo užblokuotas po to, kai paskelbė rugsėjo 28-ąją Minske per susišaudymą su Valstybės saugumo komiteto (KGB) pareigūnais žuvusio vyro bendraklasės komentarą. Dėl tos publikacijos laikraštis buvo apkaltintas mėginimu „išteisinti nusikaltėlį“.

Spalio 2 dieną paaiškėjo, kad buvo sulaikytas „Komsomolskaja pravda v Belarusi“ žurnalistas, minėto straipsnio autorius Henadzis Mažeika.

Vyriausiojo redaktoriaus žiniomis, sulaikytasis įtariamas nesantaikos kurstymu ir valdžios atstovo įžeidimu, jo bute Minske atlikta didelė krata.

„Viskas paremta vos viena maža pastaba apie šaudynes, rodyta svetainėje keturias minutes“, – pabrėžė V. Sungorkinas.

Redakcijos duomenimis, H. Mažeikai paskirtas kardomasis kalinimas, bet kaltinimai dar nepateikti.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija nurodė, kad H. Mažeika baltarusių KGB darbuotojų buvo sulaikytas spalio 1 dieną, kai esą mėgino iš Rusijos teritorijos išskristi į trečiąją šalį.

Rusų valstybinė žmogaus teisių kontrolieriaus tarnyba paragino Minską paleisti sulaikytą žurnalistą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)