„Galimybė, kad Baltarusijos Respublikos ginkluotosios pajėgos įsitrauks į karą prieš Ukrainą Rusijos Federacijos pusėje, yra, tačiau, remiantis turima informacija, daugelis personalo ir kai kurių vadų atsisako dalyvauti okupacinėse operacijose prieš mūsų šalį“, – rašoma pranešime.

Tuo pačiu pažymima, kad Baltarusijos karinė-politinė vadovybė ir toliau teikia visapusišką paramą Rusijos kariams naudojantis aerodromu ir transporto tinklu bei individualiomis sveikatos priežiūros įstaigomis. Todėl, pažymima, Baltarusija yra nusikaltimų prieš Ukrainos žmones bendrininkas.

Kaip pranešė „Ukrinform“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo teigimu, karių puolimo iš Baltarusijos Respublikos Voluinės kryptimi grėsmė yra didelė, tačiau Ukrainos gynėjai pasiruošę atmušti.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad Rusijos karinė technika artėja prie Baltarusijos sienos, norėdama tam tikromis pajėgomis bandyti prasiskverbti į Ukrainos teritoriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją