Pasak Baltarusijos žiniasklaidos, V. Chreninas tokiu būdu reagavo į viešus pareiškimus, kad Baltarusijos kariuomenė gali pradėti karines operacijas prieš Ukrainą.

„Viskas, ką galime pasakyti, tai neprovokuokite mūsų ir mes su jumis nekovosime. Mes nenorime kovoti su lietuviais, lenkais, jau nekalbant apie ukrainiečius“, – sakė V. Chreninas, kurį cituoja tinklalapis „Zerkalo“.

Tuo pat metu Baltarusijos gynybos ministerijos vadovas perspėjo Vakarus dėl „provokacijų“, pabrėždamas, kad „jūs nenorite su mumis kovoti, o mes nenorime su jumis kovoti“.

Anksčiau Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka sakė, kad Minskas susitarė su Rusija dėl jungtinės karinės grupės dislokavimo.

Jis taip pat dar kartą apkaltino Ukrainą neva rengiant smūgius Baltarusijai.

Pasak agentūros AFP, A. Lukašenka taip pat sakė, kad Lenkija, Lietuva ir Ukraina ruošia Baltarusijos „radikalius kovotojus“ vykdyti „sabotažą, teroristinius išpuolius ir karinio maišto organizavimą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)