Portalo duomenimis, 30 žmonių buvo sulaikyti Minske ir kituose regionuose dėl dalyvavimo protestuose. Tarp sulaikytųjų Minske pateko televizijos kanalo „Belsat“ žurnalistas Artjomas Ljava, jis paleistas ketvirtadienį, 7.00 val. ryto.

Trečiadienio vakarą protestuotojai vėl susirinko Nepriklausomybės aikštėje Minske. Iš pradžių policijos pareigūnai nesikišo į neleistiną mitingą, tačiau ragino žmones jį nutraukti. Vėliau atvyko specialiųjų policijos pajėgų padaliniai ir prasidėjo piliečių sulaikymai.

Baltarusijoje aštuoniolika dienų iš eilės rengiami protestai. Demonstrantai reikalauja prezidento Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo.

Šalyje rugpjūčio 9 d. vyko prezidento rinkimai. Galutiniais Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, ilgametis šalies vadovas A. Lukašenka gavo 80,10 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja neva pelnė tik 10,12 proc. balsų. Tai paskatino Baltarusijoje masinius protestus, protestuotojai teigia, kad rinkimų rezultatai suklastoti. Europos Sąjunga (ES) taip pat teigia, kad rinkimai Baltarusijoje nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi, todėl ji nepripažįstanti šių rinkimų rezultatų.