„Aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą dėl Baltarusių kalbos draugijos panaikinimo“, – parašė A. Anisim.

Tyrimų komiteto teigimu, tokių veiksmų imtasi dėl įtariamų šešėlinių pinigų srautų ir vengimo mokėti mokesčius.

Pastaraisiais mėnesiais Baltarusijos saugumo tarnybos vykdė virtinė kratų žmogaus teisių ir opozicijos grupių bei nepriklausomos žiniasklaidos biuruose ir namuose, autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui tęsiant susidorojimą su kitaminčiais ir dusinant pilietinę visuomenę. Daugiau nei 270 nevyriausybinių organizacijų buvo uždarytos arba šiuo metu yra likviduojamos.

A. Lukašenka, nepertraukiamai vadovaujantis Baltarusijai nuo 1994 metų, buvo paskelbtas pernai rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų nugalėtoju. Opozicija ir Vakarų šalys šių rinkimų nepripažino laisvais ir teisingais, o perspektyva, kad autoritarinis lyderis dirbs šeštą kadenciją iš eilės, Baltarusijoje išprovokavo beprecedentę protestų bangą.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas sureagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per dešimtis tūkstančių žmonių, tūkstančiai protestuotojų skundėsi patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą ir netgi buvę kankinami.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)