„Vidaus reikalų ministerija priėmė sprendimą pripažinti grupę piliečių, užsiimančių ekstremistine veikla per „Telegram“ kanalus NEXTA, „NEXTA-Live“ ir LUXTA, ekstremistiniu dariniu ir uždrausti jo veiklą“, – sakoma per „Telegram“ paskelbtame VRM pranešime.

S. Pucilos „Telegram“ kanalai buvo įtraukti į grupių ir asmenų, „prisidedančių prie ekstremistinės veiklos“, sąrašus.

Autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas dar pernai spalį paskelbė visą kanalo „NEXTA-Live“ turinį и NEXTA logotipą „ekstremistine medžiaga“.

Ne to, NEXTa įkūrėjai S. Pucila ir Ramanas Pratasevičius buvo įtraukti į teroristinėje veikloje dalyvaujančių asmenų sąrašą.

R. Pratasevičius šių metų gegužę buvo suimtas, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Dėl šio incidento Europos Sąjunga ir daugelis kitų šalių Baltarusijai paskelbė ekonominių sankcijų.

S. Pucila šiuo metu gyvena Lenkijoje.

NEXTA daug prisidėjo koordinuojant masinius protestus po pernai rugpjūtį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)