„Tūkstančiai milicininkų, kurie neva pasiprašė atleidžiami iš darbo vidaus reikalų organuose, ir informacija, kuri buvo taip platinama internete – tai absoliuti melagiena. Žinoma, ji neatitinka tikrovės“, – televizijos „Belarus 1“ eteryje sakė ministerijos atstovė spaudai Volha Čemadanova.

Anot jos, pernai iš vidaus reikalų organų buvo atleista daugiau kaip 400 darbuotojų mažiau nei ankstesniais metais.

Informaciją, kad per prezidento rinkimus pernai rugpjūtį ir vėlesniais mėnesiais iš vidaus reikalų institucijų pasitraukė daugiau kaip tūkstantis darbuotojų, paskelbė baltarusių opozicija.

Baltarusijoje nuo rugpjūčio vyksta beprecedenčiai protestai dėl prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais.

Daugelis opozicijos lyderių buvo areštuoti, kiti buvo priversti palikti šalį. Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų. Baltarusijos saugumo pajėgos brutaliai malšino protesto akcijas, todėl demonstracijų formatas pasikeitė – jos persikėlė į kiemus ir vyksta skirtinguose Minsko rajonuose.

Žmogaus teisių gynėjų duomenimis, nuo demonstracijų pradžios buvo sulaikyta daugiau nei 30 tūkst. žmonių, dar tūkstančiai buvo sumušti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)