Naujosios Zelandijos vyriausybė atsisakė komentuoti susitikimą, vykusį Milbruke netoli Kvinstauno, bet reporteriai pastebėjo JAV oro pajėgų lėktuvu išskrendantį Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovą Robertą Muellerį.

Manoma, kad susitikime dalyvavo ir Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) direktorius George'as Tenetas, taip pat - Didžiosios Britanijos saugumo vadovai.

FTB atstovas spaudai Vašingtone vėliau patvirtino, kad R.Muelleris dalyvavo konferencijoje Naujojoje Zelandijoje, bet antradienį po pietų išvyko derėtis į Australijos sostinę Kanberą.

Naujosios Zelandijos premjerės Helen Clark sekretoriatas taip pat atsisakė komentuoti šį susitikimą. "Žvalgybos klausimų nekomentuojame", - nurodė atstovė spaudai.

Milbruke nuo savaitgalio, kai atvyko konferencijos dalyviai, imtasi ypatingų saugumo priemonių. Žurnalistai buvo išprašyti, teritorijoje patruliavo agentai.

Kvinstauno oro uosto skrydžių kontrolierių atstovas spaudai sakė, kad vienas lėktuvas atskrido iš Guamo, o kitas - iš Kiribačio ir kad R.Muelleris antradienį išvyko į Kanberą, o kitas lėktuvas išskrido į Havajus.

JAV ambasados atstovas spaudai Donas Washingtonas nurodė, kad svarbūs susitikimo klausimai buvo terorizmas ir kova su nusikalstamumu.

Vietos restorano darbuotojai, aptarnavę pietavusius susitikimo dalyvius, pasakojo, kad specialiųjų apsaugos agentų buvo gerokai daugiau nei pačių dalyvių.

Vietos policijos inspektorius Philas Jonesas nurodė, kad policija saugo pareigūnus Kvinstaune, bet daugiau nieko nekomentavo.