"Šiuo metu yra nuspręsta, kad šios derybos vyks Bagdade, dalyvaujant patiems irakiečiams, ir jos bus skaidrios", - interviu vyriausybės dienraščiui "Iran" sakė H.K.Gomi ir pažymėjo, kad derybų data dar nenustatyta.

Iranas ir JAV sutinka, kad Irako vyriausybė "turėtų būti suformuota kiek įmanoma greičiau, ir tvirtina, kad tai turėtų būti nacionalinės vienybės vyriausybė", teigė H.K.Gomi.

Tačiau Teheranas mano, kad rinkimus laimėjusios šiitų partijos vyriausybėje turėtų turėti "svaresnį vaidmenį", tuo tarpu amerikiečiai pabrėžia politinį sutarimą tarp šiitų, sunitų ir kurdų, formuojant kabinetą.

Ketvirtadienį Irano užsienio reikalų ministras Mounachehras Mottaki teigė, kad sprendimas dėl vietos, datos ir derybininkų komandos sudėties dar nepriimtas.

JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice praėjusią savaitę taip pat sakė esanti "gana tikra", kad JAV pareigūnai surengs tiesiogines derybas su Iranu dėl sąmyšio Irake.

Nepaisant dėl Irano branduolinės programos tvyrančios įtampos, bet koks tiesioginis JAV ir Irano pareigūnų susitikimas reikštų lūžį po beveik tris dešimtmečius trunkančios pauzės šių šalių tiesioginiuose kontaktuose, kurie nutrūko po 1979 metų islamiškos revoliucijos.