H. Seehoferis pirmadienį kanclerei Angelai Merkel davė ultimatumą per dvi savaites, iki birželio 28-29 dienomis vyksiančio Europos Sąjungos viršūnių susitikimo, su kitų Bendrijos šalių lyderiais susitarti dėl naujų migrantų atvykimo į Europą kontrolės. Jei to padaryti nepavyks, ministras įspėjo liepsiąs Vokietijos pasienio policijai nebeįleisti į šalį migrantų.

„Manome, kad tą pačią priemonę taikys ir Austrija. Tokiu atveju, mes darysime tą patį“, - reporteriams sakė A. Babišas.

„Tokiu atveju (Čekijos) pasienį stebės policijos pareigūnai. Turime ir nepaprastųjų situacijų planą, pagal kurį į pasienį siųsime muitinės pareigūnus, o galbūt ir kariuomenę“, - pridūrė Čekijos premjeras.

Tarp ES valstybių narių vėl kyla rimtų nesutarimų dėl imigracijos politikos. Juos paskatino anksčiau šį mėnesį Italijos priimtas sprendimas neleisti šalies uostuose prisišvartuoti gelbėjimo laivui „Aquarius“, plukdžiusiam 630 migrantų.

Naujoji populistinė Italijos vyriausybė kaltina likusias ES nares apleidus šalį, mėginančią susidoroti su ją užplūdusių migrantų iššūkiu. Dauguma jų į Italiją patenka perplaukę Viduržemio jūrą iš Afrikos.