Jiedu aptarė situaciją Rytų Ukrainoje ir išreiškė susirūpinimą Rusijos kariuomenės telkimu prie Ukrainos sienų, informuoja „Reuters“.

JAV ir Afrikos šalių viršūnių susitikime spaudos atstovų paklaustas apie galimą Vašingtono paramą Ukrainai ginklais ir amunicija, B. Obama teigė, kad šiuo metu jį tenkina esamas paramos planas.

„Turime nepamiršti, kad Rusijos kariuomenė yra kur kas didesnė nei Ukrainos. Pagrindinė problema yra ne papildomas ginklų kiekis Ukrainos kariuomenei, - aiškino JAV prezidentas. - Jei mes susidursime su Rusijos invazija, tai jau akivaizdžiai kitoks problemų rinkinys. Iki to dar nepriėjome.“

Baltųjų rūmų vadovas tikino, jog Vašingtonas nuolatos dirba su partneriais Ukrainoje, stengdamasis išsiaiškinti tikslius kariuomenės poreikius Kijevo kovoje prieš Donecko ir Luhansko separatistus. Situaciją Ukrainoje telefonu taip pat aptarė šalies prezidentas P. Porošenka ir JAV viceprezidentas J. Bidenas.

„Du lyderiai išreiškė susirūpinimą Rusijos pareiškimais, kuriuose numatomas Rusijos "taikdarių" vaidmuo Ukrainoje, taip pat kariuomenės telkimu prie Ukrainos sienų ir Rusijos vykdomu ginklų tiekimu savo satelitams Ukrainoje“, - rašoma JAV Baltųjų rūmų išleistame pranešime.

Rugpjūčio 5 dieną NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderis Vershbow įspėjo, kad Rusija prie sienos su Ukraina sutelkė apie 20 tūkst. karių. Maskva pastaruoju metu Centrinėje ir Vakarinėje karinėse apygardose vykdo neįprastai daug karinių pratybų.