Margot Wallstrom antradienį paragino atlikti „kruopštų ir patikimą“ aplinkybių, per kurias nuo spalio mėnesio neslopstant smurto bangai Izraelio pajėgos nužudė dešimtis palestiniečių.

„Manau, jog tai, ką pasakė Švedijos užsienio reikalų ministrė, yra piktinantis dalykas, manau, kad tai amoralu, neteisinga ir tiesiog klaidinga“, - sakė B.Netanyahu užsienio žiniasklaidos atstovams.

„Tai piktina, tai amoralu ir kvaila“, - pridūrė jis, tačiau nepakartojo kaltinimų antisemitizmu, kuriuos išsakė kai kurie Izraelio pareigūnai.

Margot Wallstrom

„Neseniai Paryžiuje buvo nušautas peiliu ginkluotas teroristas, argi tai neteisminis susidorojimas? Ar Švedijos užsienio reikalų ministrė siūlytų, kad būtų ištirta, kas nutiko Paryžiuje“, - klausė jis.

Izraelį ir Palestinos savivaldos teritorijas krečia palestiniečių išpuolių banga, per kurias nuo spalio 1 dienos jau žuvo 23 izraeliečiai.

Per tą patį laikotarpį buvo nukauti 152 palestiniečiai, daugiausia mėginę įvykdyti išpuolius prieš civilius izraeliečius ar saugumo pajėgas.