„Niekada nepatikėsiu, kad mano vyresnieji sūnūs tai padarė, – sakė motina Zurpan Gubaševa. – Jie niekada nebuvo paėmę svetimo daikto, nebuvo agresyvūs. Kai reikėdavo papjauti vištą, tekdavo prašyti kaimynų. Vieną kartą pasakydavau, kad reikia ką nors padaryti, antrą kartą nereikėdavo kartoti. Jie buvo pavyzdys jaunesniems vaikams.“

Anzoro ir Šadido motinos teigimu, apie brolius teigiamai atsiliepdavo visi, su kuriais jaunuoliai savo gyvenime susidurdavo, informuoja prokremliškas portalas lifenews.ru.

„Senelis, pas kurį nuomojo butą Pamaskvėje, visada man sakydavo: „Turi gerus sūnus“, – atsimena sulaikytųjų motina. – O kai Anzoras tarnavo Pamaskvėje, gavau padėkos laišką.“

Apie sūnų sulaikymą moteris sužinojo iš antrojo vyro, kuriam paskambino policijos pareigūnas.

„Anzoras atvyko į Ingušetiją kovo 2 d., o kovo 4-ą man paskambino Šadidas. Paaiškėjo, kad ir jis atvyko. Mes su senele vis norėjome rasti jiems nuotakas, juk sūnūs nė karto nebuvo vedę, – sakė moteris. – Norėjosi daugiau laiko praleisti su sūnumis, bet vakare pranešė, kad juos sulaikė.“

Trečiasis sulaikytas įtariamasis Boriso Nemcovo žmogžudystės byloje – Zauras Dadajevas, kuris yra Zurpan Gubaševos antros eilės sūnėnas. Apie jį moteris kalba tik gerais žodžiais.

„Jis mano akyse užaugo, Zauras irgi augo be tėvo. Labai mielas žmogus, visiškai neagresyvus. Grąžinkite man sūnus ir sūnėną. Garantuoju už savo vaikus ir Zaurą, jie nekalti“, – verkia moteris.

Specialioji operacija sulaikant Gubaševus įvyko praėjusį penktadienį Ingušetijos šiaurėje. Sulaikė 33 m. Anzorą ir 31 m. Šadidą Gubaševus, taip pat ir jų antros eilės pusbrolį Zaurą Dadajevą.

Liudininkų teigimu, vyrai jau kelias dienas buvo tėvynėje, kasdien užvažiuodavo pas tėvus, bet nakvodavo kitur. Penktadienį jie irgi aplankė tėvus, paskui išvažiavo ir pateko į rankas teisėsaugininkams.

Anzoras ir Šadidas Gubaševai apie metus liko gyveno ir dirbo Maskvos regione. Anzoras dirbo apsaugininku prekybos centre Maskvoje, Šadidas – „KamAZ“ vairuotoju.

Tyrėjai apieškojo įtariamųjų gyvenamąją vietą name Odincovo rajone. Įtariamųjų kaimynai pasakojo, kad jaunuoliai atkakliai mėgino susipažinti, nepaisydami kaimynų nenoro. Vienos merginos teigimu, Anzoras ir Šadidas kartais elgdavosi netgi agresyviai.

Kitos merginos teigimu, kai jie ateidavo į aikštelę, kur renkasi vietos jaunimas, prie nieko nekibdavo. Tačiau buvusi Šadido mergina Svetlana, su kuria jis draugavo septynerius metus, nepastebėjo jaunuolio elgesyje nieko neigiamo. Interviu ji sakė, kad abu broliai buvo labai malonūs žmonės.

Apie A. Gubaševo ir Z. Dadajevo sulaikymą šeštadienį per televiziją pranešė Rusijos federalinės saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Bortnikovas. Vėliau Rusijos tiriamasis komitetas patvirtino, kad šiuos asmenis tyrėjai laiko Boriso Nemcovo žmogžudystės organizatoriais ir vykdytojais.

„LifeNews“ duomenimis, rasti įtariamuosius padėjo skambučių telefonu analizė žmogžudystės vietos rajone, Maskvos centre. Šaltinis teisėsaugos institucijoje taip pat informavo, kad šiuo metu dar ieškoma keturių asmenų, kurie aprūpino Gubaševus ir Dadajevą ginklais, taip pat sekė B. Nemcovą.

Primename, kad B. Nemcovą nužudė vasario 28 dieną. Pagal tyrėjų versiją, žudikas šovė į B. Nemcovą, kai šis ėjo su drauge Anna Durickaja Didžiuoju Maskvos upės tiltu.

DELFI primena, kad Rusijos institucijų ir valdžiai palankių naujienų portalų informacija turi būti vertinama kritiškai.