Žinybos duomenimis, grasinimų iš nežinomų asmenų A. Durickaja sulaukė po to, kai atvyko pas savo tėvus Ukrainoje, rašo rbc.ru.

Ukrainos teisėsaugos pareigūnai iškėlė bylą pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 15 straipsnio 1-ąją dalį (pasikėsinimas nužudyti) ir 115 straipsnio 1-ąją dalį (tyčinė žmogžudystė).

Ukrainos generalinis prokuroras pavedė imtis visų priemonių liudininkės gyvybei ir sveikatai apsaugoti.

B. Nemcovo draugė ir nužudymo liudininkė antradienį atskrido į Kijevą.

Anna Durickaja atvyko į Kijevą
Ukrainos modelis į šalies sostinę atskrido kartu su advokatu Vadimu Prochorovu, su žiniasklaida bendrauti ji nepanoro. Iš lėktuvo mergina buvo palydėta taip, kad netektų akis į akį susidurti su žiniasklaida.

„Praėjo vos kelios dienos po jai brangaus žmogaus nužudymo. Tris dienas užtruko tyrimo formalumai. Nieko keisto, kad šiuo metu jai mažiausiai reikia dėmesio ir viešumo. Jai reikia pailsėti, nes būklė tikrai sunki... Mergina per plauką liko sveika ir gyva, jai labai pasisekė, todėl nieko keisto, kad kurį laiką jai reiktų pailsėti“, – žurnalistams paaiškino nužudytojo B. Nemcovo, o dabar ir jo merginos advokatas V. Prochorovas.

B. Nemcovo laidotuvėse A. Durickaja nedalyvavo.

Pirmadienį, dar būdama Rusijoje TV kanalui „Dožd“ mergina sakė, kad jos neišleidžia iš šalies.

„Man niekas nepaaiškina, kodėl iki pat dabar esu laikoma Rusijoje“, – teigė A. Durickaja.

„Negaliu niekur išeiti, greičiausiai ir laidotuvėse nedalyvausiu. Jie (apsauga) neleidžia vykti į oro uostą, o juk turiu teisę išvykti iš Rusijos“, – teigia mergina.

A. Durickaja televizijos kanalui „Dožd“ papasakojo, kad nesuprato, iš kur išdygo žudikas.

Kalbėdama apie policijos veiksmus, mergina teigė, kad jos apklausa tęsėsi iki pat ryto, o advokato šalia jos nebuvo. Policija patikrino visus jos daiktus ir paėmė informaciją iš telefonų.

NATO: B. Nemcovo nužudymas susijęs su įvykiais Rytų Ukrainoje

Alexanderis Vershbow
NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderas Russellas Vershbow pareiškė, kad, jo vertinimu, Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymas vienaip ar kitaip susijęs su įvykiais Ukrainoje, skelbia BBC tarnyba rusų kalba.

Anot NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo, opozicionierius daugelio oponentų pastaruoju metu pirmiausia buvo karinio Maskvos vaidmens konflikte Rytų Ukrainoje priešininkas.

Kaip teigia A. R. Vershbow, dar iki B. Nemcovo nužudymo buvo aišku, kad „Rusijos veržimasis į Ukrainą“ sulaukia vis menkesnio Rusijos visuomenės palaikymo.

„Panašu, kad Rusijos prezidento V. Putino tikslas – susilpninti Ukrainą ir daryti spaudimą alternatyviai mąstantiems Rusijoje ir taip užkirsti kelią rusiškam Maidanui. Po šaltakraujiško B. Nemcovo nužudymo mes aiškiai matome, kad (šio konflikto) aukų yra ne tik Ukrainos Rytuose. Nors ir nežinome, kas nuspaudė gaiduką, mes puikiai suprantame, kad B. Nemcovas buvo demokratijos gynėjas ir kovojo prieš Rusijos kišimąsi į įvykius Ukrainoje – kitaip tariant, buvo vienas iš tų, kurį oficialioji Rusijos propaganda vadina „išdaviku“ ir „penktąja kolona“, – pareiškė A. R. Vershbow.

Anot A. R. Vershbow, Rusijos valdžiai tampa vis sunkiau nuo šalies žmonių slėpti faktą, kiek daug šalies karių žuvo Ukrainos žuvo Ukrainos Rytuose.

Maskva visada primygtinai tvirtina, kad Ukrainos separatistams talkina ne Rusijos kariai, o atvykę savanoriai.