Novatoriškasis juodaodis komikas, kuriam, jei bus pripažinta jo kaltė, gresia kalėjimas iki 10 metų, atrodė prislėgtas ir nepakėlė akių, kai ėjo iš apygardos teismo Pensilvanijoje. Jis vilkėjo pilką kostiumą, buvo su gėlėtu kaklaraiščiu ir rėmėsi į vieną iš savo palydos narių.

Būsimas teismas įtvirtina kažkada mylėto, tėviška figūra ir pavyzdingu piliečiu laikyto, apdovanojimais pagerbto komiko, kuris įveikė rasinius barjerus ir žavėjo auditorijas švelniu, save papeikiant, humoru, nuopolį.

Pastaraisiais metais daugiau kaip 50 moterų viešai vaizdavo jį kaip seksualinį grobuonį, kuris girdydavo aukoms raminamuosius bei alkoholį, kad galėtų atlikti lytinius aktus, o aukos negalėtų priešintis.

Pasigirdus tokiems kaltinimams garsūs draugai ir milijonai kitų ėmė plūsti legendą, išgarsėjusią pirmiausia mielo akušerio ir šeimos vyro vaidmeniu populiariame 9-ojo dešimtmečio komiškame seriale „The Cosby Show“.

Didžioji dauguma įtariamų lytinių nusikaltimų buvo įvykdyta pernelyg seniai, kad komikas už juos dabar būtų teisiamas, todėl vienintelis jam pateiktas kriminalinis kaltinimas yra susijęs su Andreos Constand, kuri dirbo Templo universiteto krepšinio komandoje, o dabar gyvena Kanadoje, pareiškimais dėl incidento 2004 metais.

Teisėja Elizabeth McHugh antradienį po tris valandas trukusio posėdžio Noristaune, esančiame visai šalia Filadelfijos, nusprendė, jog pakanka įrodymų, kad įtariamasis būtų teisiamas.

Sėkmės jums, pone“, – pabaigoje komikui pasakė teisėja.

„Ačiū“, – atsakė jis ir daugiau nieko nekomentavo. Jo advokatai neigia, kad jis padarė ką nors neteisėta, ir sako, kad dabar jis yra beveik aklas.

Buvusi žvaigždė gruodžio mėnesį sumokėjo 1 mln. dolerių užstatą, bet dar nepadarė kaltinamojo pareiškimo. Teismo data taip pat dar turi būti paskirta.

Jei jis padarys kaltės pripažinimo pareiškimą, vis dar turės galimybę išvengti didžiulio viešumo.

Jo reputacija dar labiau nukentėjo antradienį, dėl jo pripažinimo, kad turėjo lytinių santykių su mažiausiai dviem paauglėmis. Tokį jo paliudijimą A. Constand byloje paskelbė JAV žiniasklaida.

Atvežama po „penkias ar šešias“ manekenes

Jis taip pat sakė, kad filmuojant vieną jo situacijų komedijų kas savaitę į jo studiją būdavo atvežama po „penkias ar šešias“ manekenes.

B. Cosby tapo parijumi po to, kai virtinė moterų apkaltino jį daugybe incidentų per keturis dešimtmečius, kai jis, kaip teigiama, sugirdydavo joms vaistų ir turėdavo su jomis lytinių santykių.

„Mes čia todėl, kad norime siekti tiesos. Norime pasitarnauti teisingumui“, – žurnalistams sakė Montgomerio apygardos prokuroras Kevinas Steele'as.

„Tęsime bylą ir ... lauksime teismo datos paskyrimo“, – pridūrė jis.

43 metų A. Constand antradienio posėdyje nedalyvavo, bet detektyvė Katherine Hart, kuri 2005 metų sausį priėmė jos pradinį liudijimą, perskaitė ištraukas iš jo stenogramos, kurios atskleidė įtariamo nusikaltimo detales.

B. Cosby sugirdęs A.Constand vaistų ir vyno, tada pasodinęs ant sofos ir atlikęs seksualinio pobūdžio veiksmus.

B. Cosby advokatai kėlė klausimus dėl A.Constand patikimumo.

Advokatas Brianas McMonagle'as sakė, kad ji keitė savo parodymus, o galutinėje versijoje praleido tai, kad buvo atsigulusi į lovą šalia aktoriaus ir kad po įtariamo užpuolimo buvo atėjusi į jo namus vakarienės.

B. Cosby advokatai tvirtina, kad jo santykiai su A. Constand buvo užmegzti abiejų sutikimu.

„Neabejojame, kad ši byla galiausiai bus išspręsta P. Cosby naudai“, – vėliau antradienį sakė B. McMonagle'as.

B. Cosby pripažino davęs A. Constand tabletę, bet kaltino ją meluojant dėl tolesnių įvykių.

2006 metais ši byla buvo sureguliuota civiliniu ieškiniu, bet prokurorai atnaujino ją nurodydami, kad pernai liepą paaiškėjo naujų įrodymų.

Nuo 1984 iki 1992 metų rodytas „The Cosby Show“ buvo vienas populiariausių visų laikų televizijos serialų ir pavertė aktorių turtinga megažvaigžde – po kuklios vaikystės kambarinės ir JAV karinio jūrų laivyno koko šeimoje.

B. Cosby ir pats tarnavo kariniame jūrų laivyne, pelnė sportininko stipendiją studijuoti Templo universitete, o paskui pradėjo estrados komiko karjerą. Be televizijos, jis dar rašė knygas ir filmavosi kine.

Jo žmona Camille jį palaiko. Pora susilaukė penkių vaikų, bet vienintelis sūnus Ennisas 1997 metais buvo nušautas, kai Kalifornijoje keitė subliuškusią padangą.