„Teismas nustatė, kad N. Gluškovas susimokė su Borisu Berezovskiu ir vykdė sukčiavimo veiksmus“, – agentūra „RIA Novosti“ cituoja teismo nuosprendį.

N. Gluškovas pripažintas kaltu pagal straipsnį dėl sukčiavimo itin stambiu mastu. N. Gluškovas šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje, o nuosprendis jam paskelbtas už akių.

Prokuroras paprašė teismo už akių nuteisti N. Glušakovą aštuoneriems metams laisvės atėmimo, bausmę atliekant bendrojo režimo kolonijoje, taip pat skirti jam 1 mln. rublių baudą, informuoja „Interfax“.

Valstybės kaltintojai taip pat paprašė patenkinti civilinį „Aeroflot“ ieškinį ir išieškoti iš N. Gluškovo nuostolius, padarytus bendrovei. Kaltintojų nuomone, N. Gluškovas 1995 metais susitarė su B. Berezovskiu dėl lėšų grobstymo iš „Aeroflot“. Tyrėjų duomenimis, B. Berezovskis pasiekė, kad Jevgenijus Šapošnikovas, tuomet vadovaujantis „Aeroflot“ bendrovei, paskirtų N. Gluškovą ir Aleksandrą Krasnenkerį savo pavaduotojais. Lėšoms „išplauti“ buvo sukurta Šveicarijos bendrovė „Forus“, teigia tyrėjai. Bendrovė buvo pavaldi B. Berezovskiui ir bendradarbiavo su „Aeroflot“.

2013 metų kovo 23 dieną B. Berezovskis buvo rastas negyvas savo žmonos namuose, per 40 kilometrų nuo Londono. Mirties aplinkybės iki šiol tiksliai neįvardytos: pagal vieną iš versijų, B. Berezovskis nusižudė. R. Krasnekerio taip pat nėra tarp gyvųjų. Paskelbta tarptautinė N. Gluškovo paieška. 2010 metais jis gavo politinį prieglobstį Didžiojoje Britanijoje.