Apsaugininko pavardė neminima, tik rašoma, kad jis kilęs iš Izraelio, puikiai moka rusų kalbą ir dirbo oligarchui penkerius metus.

Interviu apsaugininko paklausė, ar B. Berezovskis rašė dienoraštį. Apsaugininkas atsakė: „Taip, Borisas Abramovičius rašė dienoraštį, apie jį žinojo tik keli asmenys“. Jis pridūrė, kad po oligarcho mirties dienoraštis dingo.

Apsaugininkas papasakojo, kad B. Berezovskis dažnai svečiuodavosi pas buvusią žmoną Galiną. Tyrėjų nuomone, tuose namuose jis ir nusižudė. Apsaugininko teigimu, oligarchas visada apsistodavo svečių kambaryje antrame aukšte.

Apsaugininko spėjimu, kadangi oligarchas pasitikėjo buvusia žmona, greičiausiai jos namuose ir laikė dienoraštį. „Spėju, kad kambarys, kuriame B. Berezovskis praleido paskutines savo gyvenimo dienas ir valandas, dar saugo jo paslaptis“, – sakė jis.

Prieš dvejus metus pasirodžiusioje buvusios B. Berezovskio žmonos Galinos Bešarovos draugės Sašos Nerozinos knygoje „Slaptas rusų oligarcho dienoraštis“ pateikiami tikri įvykiai iš poros gyvenimo. 2010 m. duotame interviu S. Nerozina spėjo, kad B. Berezovskis ir po skyrybų mylėjo buvusią sutuoktinę.

B. Berezovskio kūną apsaugininkas rado kovo 23 d. jo buvusios žmonos namuose, vonios kambaryje. Neaišku, ar interviu davė tas pats apsaugininkas.

Vis dar aiškinamasi oligarcho mirties aplinkybes. Pagrindinė versija – kad jis pasikorė, nes nerasta jokių susirėmimo požymių. Bet neatmetama ir nužudymo versija.