„Visas civilizuotas pasaulis turi pamatyti, kokiomis sąlygomis gyvena sužeisti bei suluošinti Mariupolio gynėjai, ir imtis veiksmų! Visiškai antisanitarinėmis sąlygomis, su atviromis žaizdomis, perrištomis nesteriliais tvarsčių likučiais, be reikiamų vaistų ir net maisto“, – pabrėžė „Azov“.

Kariai kreipėsi į Jungtines Tautas ir Raudonąjį Kryžių, prašydami „pademonstruoti humaniškumą ir patvirtinti pagrindinius principus, kuriais remiantis jie buvo įsteigti“, ir išgelbėti sužeistus žmones, kurie jau nebegali dalyvauti kovose.

„Kariai, kuriuos matote nuotraukose, ir dar šimtai kitų kovotojų gamykloje „Azovstal“ – su sunkiais sužalojimais, savo pačių sveikatos sąskaita gynė Ukrainą ir visą civilizuotą pasaulį“, – sakoma pranešime.

Pulkas dar kartą paragino nedelsiant evakuoti sužeistus karius į Ukrainos kontroliuojamas teritorijas, kur jiems būtų suteikta pagalba ir tinkama priežiūra.

Rusijos kontroliuojamame Mariupolyje esančioje „Azovstal“ plieno gamykloje įsitvirtinusios ukrainiečių pajėgos sekmadienį pareiškė, kad nepasiduos ir kovos tiek, kiek reikės.

„Mes, visi Mariupolio įgulos kariškiai, tapome Rusijos ir rusų kariuomenės vykdomų karo nusikaltimų liudininkais. Mes esame liudininkai. Pasiduoti nesvarstome, nes Rusijai mūsų gyvybės nerūpi“, – sakė Ilja Samoilenko, „Azov“ pulko žvalgas.

Gamykla „Azovstal“ – paskutinis ukrainiečių pasipriešinimo centras sugriautame uostamiestyje, kurio likimas jau įgavo simbolinę reikšmę.

„Mūsų atsargos ribotos. Vis dar turime vandens. Vis dar turime amunicijos. Turėsime savo asmeninių ginklų. Kovosime iki tol, kol situacija bus išspręsta geriausiu įmanomu būdu“, – sakė I. Samoilenko.

Ukraina savaitgalį paskelbė, kad moterims, vaikams ir pagyvenusiems civiliams gyventojams buvo leista pasitraukti iš gamyklos teritorijos. Humanitarinę evakuacijos misiją koordinavo Jungtinės Tautos ir Raudonasis Kryžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją