Azerbaidžano gyventojams nuo šiol leidžiama išeiti iš namų tik "kartą per dieną ne ilgiau kaip dviem valandoms, teksto žinute gavus leidimą" iš valdžios institucijų, sakoma ministro pirmininko Ali Asadovo pranešime.

Naujosios priemonės galios sostinėje Baku ir keliuose kituose didžiuosiuose miestuose ir provincijose iki rugpjūčio 1 dienos.

Prekybos centrams, kavinėms, restoranams ir kirpykloms bei kultūros ir švietimo įstaigoms nurodyta nuo sekmadienio užsidaryti.

Tokio žingsnio imtasi, kai užsikrėtimų skaičius naftos turtingoje Kaspijos jūros regiono valstybėje per pastarąsias dvi savaites išaugo dvigubai.

Iš viso apie 10 mln. gyventojų turinčioje šalyje iki šiol patvirtinti 12 238 koronaviruso infekcijos atvejai, mirė 148 žmonės.

Siekiant suvaldyti COVID-19 infekcijos plitimą, Azerbaidžane kovo 24 dieną buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Gegužės 31 dieną ji buvo atšaukta, dauguma apribojimų buvo sušvelninti.

Valstybinio Socialinių tyrimų centro duomenimis, neseniai atlikta apklausa parodė, kad beveik 93 procentai azerbaidžaniečių nerimauja dėl antrosios pandemijos bangos.

Vis dėlto daugelį supykdė naujai įvesti apribojimai. Žmonės skundžiasi, kad komendanto valandai prilygstantis karantinas gali sužlugdyti ekonomiką ir juos nuskurdinti.