„Iki šiol rasta ir perduota kitai konflikto šaliai maždaug 1 700 armėnų karių kūnų. Palaikų perdavimą vykdėme kaip humanitarinę akciją, vadovaudamiesi tarptautinės teisės normomis“, – per ADA universitete surengtą konferenciją „44 dienų kelias į pergalę“ sakė C. Bayramovas.

Jis pridūrė, kad Baku ragina Jerevaną „gerbti kaimyninių šalių suverenitetą ir sienas, išeiti iš transporto aklavietės ir tapti besivystančio regiono dalimi“.

Pernai rudenį Armėnija ir Azerbaidžanas šešias savaites kariavo dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono. Kautynės pareikalavo maždaug 6,5 tūkst. gyvybių ir baigėsi lapkritį tarpininkaujant Rusijai pasiekus ugnies nutraukimo susitarimą.

Pagal pasirašytą taikos susitarimą Armėnija užleido Azerbaidžanui keletą ne vieną dešimtmetį jos kontroliuotų rajonų.

Kalnų Karabachas yra etninių armėnų gyvenamas Azerbaidžano regionas, nuo šios valstybės atsiskyręs 10-ojo dešimtmečio pradžioje subyrėjus Sovietų Sąjungai. Per kilusį konfliktą žuvo maždaug 30 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)