Ketvirtadienį jie surengė protestą, kuriuo pademonstravo nepasitenkinimą dėl Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio nuotolinio pasisakymo Austrijos parlamente.

Kaip buvo pranešta portale „European Pravda“, Austrijos laisvės partijos atstovai savo darbo vietose pastatė lenteles su užrašais „Vietai taikai“ ir „Vieta neutralitetui“.

Portale paviešintame vaizdo įraše galima pamatyti, kaip, vos prasidėjus internetu transliuotam V. Zelenskio pranešimui, protestuojančių deputatų grupė palieka posėdžių salę. Ukrainos prezidento kalba truko maždaug 10 minučių.

Kiek anksčiau savo „Facebook“ paskyroje Austrijos laisvės partijos vadovas Herbertas Kicklas planuotą V. Zelenskio pasisakymą pavadino smūgiu Austrijos neutralitetui.

„Kariaujančios šalies atstovo pasisakymas mūsų demokratijos centre yra absoliutus tabu pažeidimas“, – parašė jis.

Ukrainos prezidentas, ketvirtadienį kreipdamasis į Austrijos parlamentarus, pareiškė, kad neįmanoma laikytis moraliai neutralios pozicijos blogio atžvilgiu, pranešė portalas „eurointegration“.

V. Zelenskis pakvietė Austrijos parlamento žemųjų rūmų pirmininką Wolfgangą Sobotką ir kitus deputatus atvykti į Ukrainą ir savo akimis pamatyti, ką Rusijos sukeltas karas atnešė šaliai.

„Tai pamatyti – reiškia suprasti mūsų žmones. Suprasti, koks svarbus kiekvienas balsas, remiantis tarptautinę teisę ir Ukrainą, kai šie klausimai svarstomi JT Generalinėje Asamblėjoje, Europos Parlamente ar kitose tarptautinėse platformose“, – sakė Ukrainos prezidentas.

„Mes turime suprasti, kaip svarbu nebūti moraliai neutraliems prieš blogį. Tai ne apie geopolitiką... Tai apie priedermę visada likti žmogumi ir ginti žmoniškumą“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jo kalba buvo verčiama į vokiečių kalbą ir transliuojama Austrijos parlamento svetainėje.

V. Zelenskis padėkojo Austrijai už humanitarinę pagalbą Ukrainai, paramą energetikos sektoriui ir nuo Rusijos agresijos nukentėjusių ukrainiečių reabilitaciją.

Austrija kaip neutrali šalis nepadeda Ukrainai ginklais, bet teikia įvairią pagalbą.

V. Zelenskio kreipimasis į Austrijos parlamentarus buvo planuotas dar pernai, tačiau tada dėl kraštutinės dešiniosios Austrijos laisvės partijos (FPÖ) pasipriešinimo jo teko atsisakyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)