Sprogimas įvyko 8.45 val. vietos laiku (9.45 val. Lietuvos laiku), po jo kilo gaisras. Padėtis yra kontroliuojama, tačiau, remiantis preliminariais pranešimais, keli žmonės buvo sužeisti“, – agentūrai AFP sakė policijos atstovas Edmundas Tragschitzas (Edmundas Tragšicas).

Dienraštis „Kronen-Zeitung“ skelbia, kad per incidentą buvo sužeista 60 žmonių. Tačiau Austrijos naujienų agentūra cituoja Raudonojo kryžiaus atstovę Sonją Keller, kuri teigė, kad buvo sužeista 18 žmonių, o vienas žmogus žuvo.

Sprogimo priežastis nustatinėjama.

Italijos dujotiekių operatorė „Snam Rete Gas“ pranešė apie smarkiai sutrikusi šalies šiaurinės dalies aprūpinimą dujomis – dėl sprogimo Baumgarteno dujų skirstymo centre tiekimas į Tarvizijaus regioną sumažėjo nuo 113,5 mln. iki 14 mln. kubinių metrų per parą.

Baumgarteno dujotiekių mazgas yra didžiausias Austrijoje dujų priėmimo taškas ir pagrindinis iš Rusijos, Norvegijos ir kitų šalių importuojamų dujų paskirstymo mazgas. Jis yra įsikūręs netoli Austrijos sienos su Slovakija ir yra vienas svarbiausių Europoje dujotiekių mazgų. Per čia kasmet perpumpuojama apie 40 mlrd. kubinių metrų dujų.