„Aš nemanau, kad turėtume priimti daugiau žmonių Austrijoje, greičiau atvirkščiai“, – sakė S. Kurzas interviu televizijos kanalui PULS 4, kuris bus transliuojamas vėliau sekmadienį.

Austrijoje jau gyvena daugiau nei 40 tūkst. afganų, t. y. antra pagal dydį afganų bendruomenė Europos Sąjungoje, palyginti su šalies gyventojų skaičiumi.

Jis nuosekliai atmetė galimybę priimti dar daugiau afganų. „Man būnant kancleriu, tokių dalykų nebus“, – sakė S. Kurzas. Jis taip pat nurodė, kad šios visuomenės grupės „integracija yra ypač sudėtinga“. „Priimti žmones, kurių vėliau neįmanoma integruoti, yra didžiulė mūsų, kaip šalies, problema“, – sakė S. Kurzas.

S. Kurzas neneigia, kad Talibanas yra žiaurus ir kad gyvenimo sąlygos Afganistane yra siaubingos. Todėl vyriausybės vadovas paprašė tarptautinės bendruomenės padaryti viską, kad pagerėtų padėtis krizės apimtoje šalyje.

Pasak jo, žmonės iš Afganistano turėtų gauti pagalbą kaimyninėse šalyse. Jis ypač išskyrė Turkmėnistaną ir Uzbekistaną, o ES, pasak jo, to regiono valstybes turėtų paremti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)