„Tai nėra diplomatinis protestas ar boikotas – tai daroma vien dėl to, nes COVID-19 reikalavimai Kinijoje šiuo metu yra pagrįstai griežti“, – antradienį laikraščiui „Welt“ sakė K. Nehammeris.

Dėl Kinijoje šiuo metu galiojančių taisyklių politikai per žaidynes vasario 4–20 dienomis negalėtų susitikti su savo šalių sportininkais, o tai reiškia, kad ilgą kelią sukorę diplomatai galėtų rengti susitikimus tik vaizdo ryšiu.

„Tad aš su mūsų atletais mieliau susitikčiau Vienoje“, – nurodė K. Nehammeris ir pridūrė, kad Austrija nepritaria „žaidynių politizavimui“.

JAV, Kanada, Jungtinė Karalystė (JK), Naujoji Zelandija ir Australija kiek anksčiau paskelbė diplomatinį olimpiados Pekine boikotą. Nepaisant to, žaidynėse vis vien dalyvaus šių šalių sportininkai.

Pietų Korėja ir Prancūzija yra nurodžiusios, kad nesijungs prie boikoto, o Vokietija, anot šios šalies kanclerio Olafo Scholzo, atitinkamo sprendimo dar nepriėmė.

Tačiau Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pasisakė prieš olimpinių žaidynių boikotą ir sekmadienį transliuotojui ZDF sakė, kad „tai yra sporto šventė, kuriai sportininkai ruošiasi ilgus metus, o kartais netgi pusę savo gyvenimo“, tad nereikėtų jos išnaudoti politiniais tikslais.

Pekinas tarptautiniu mastu vis dažniau kritikuojamas dėl įtariamų žmogaus teisių pažeidimų uigūrų ir tibetiečių bei demokratinio judėjimo Honkonge atžvilgiu, taip pat ir dėl savo grasinimų Taivanui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją