Karantinas reiškia, kad vyresniems nei 12 metų žmonėms, kurie nėra nei skiepyti, nei neseniai pasveikę, nebus leista išeiti iš namų, išskyrus dėl tokių priežasčių, kaip būtinybė nusipirkti svarbiausių prekių, pasimankštinti ar gauti medicinines paslaugas.

„Padėtis rimta... Mes nežengiame šio žingsnio lengva širdimi, bet, deja, tai būtina“, – žurnalistams sakė Austrijos kancleris A. Schallenbergas.

Karantinas visoje Alpių šalyje bus taikomas ateinančias 10 dienų, o patikrinimai vykdomi atsitiktinai pasirinktose vietose. Po to sprendimas bus peržiūrėtas, sakė sveikatos apsaugos ministras Wolfgangas Muecksteinas.

Paskiepyti yra maždaug 65 proc. iš beveik devynių milijonų Austrijos žmonių – mažiau nei 67 proc. Europos Sąjungos vidurkis.

A. Schallenbergo konservatorių ir žaliųjų koalicijos kontroliuojamas parlamentas turėtų patvirtinti priemonę vėliau sekmadienį. A. Schallenbergas ir W. Muecksteinas dar kartą paragino pasiskiepyti tuos, kurie dar nepasiskiepijo.

Taip pat nuo pirmadienio Viena tampa pirmuoju ES regionu, kuriame sostinės vakcinacijos centre skiepai bus siūlomi vaikams nuo penkerių iki 11 metų. Šeštadienį atidarius registraciją šiems skiepams užregistruota daugiau nei 5 tūkst. vaikų, pranešė miestas.

Europos vaistų agentūra (EMA) dar neišdavė leidimo nė vienai iš vakcinų, skirtų šiai amžiaus grupei, nors valstybės narės turi teisę tai daryti iškilus būtinybei dėl visuomenės sveikatos. Praėjusią savaitę vyriausybė jau paskelbė, kad į restoranus, viešbučius ir kultūros įstaigas bus įleidžiami tik nuo viruso paskiepyti ar pasveikę asmenys.

Iki šiol Austrijoje mirė apie 11 700 koronavirusu užsikrėtusių žmonių. Šeštadienį kasdienis susirgimų padidėjimas pasiekė visų laikų rekordą – daugiau nei 13 tūkst. naujų užsikrėtimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)