Apartamentų kompleksas, kuriame gyveno moteris, uždarytas, skelbia austrų žiniasklaida.

Atliekami tolesni tyrimai mirties priežasčiai nustatyti. Jų rezultatų tikimasi trečiadienį.

Apartamentų kompleksas uždarytas. Gyventojams neleidžiama išeiti iš pastato. Jie tiriami. Policija aiškinasi galimus moters kontaktus su kitais asmenimis. Vyksta pasikeitimas informacija tarp tarnybų, taip pat – Austrijos ir Italijos, kad būtų galima imtis visų kitų reikalingų veiksmų.

Koronavirusas jau išplito po visus žemynus, išskyrus Antarktidą, po to, kai naktį į trečiadienį Lietuvos laiku pasitvirtino atvejis Brazilijoje. 61-erių vyrui iš San Paulo virusas nustatytas šiam vasario 21 dieną grįžus iš kelionės po Šiaurės Italiją

Virusas patvirtintas Graikijoje, Prancūzijoje mirė pirmas pilietis


Graikijos sveikatos apsaugos ministras patvirtino, kad šalyje nustatytas pirmasis koronaviruso atvejis.

Virusas patvirtintas 38-erių metų moteriai, grįžusiai iš Šiaurės Italijos.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas sakė, kad moteris gydoma Salonikų miesto ligoninėje ir jos būklė yra gera.

Šiuo metu Italija yra labiausiai naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 paveikta Europos valstybė – joje nustatyta daugiau kaip 300 užsikrėtimo atvejų, 11 pacientų mirė.

Graikijos vyriausybė antradienį paskelbė masinio koronaviruso protrūkio atveju uždarysianti kai kurias viešąsias erdves ir apribosianti susisiekimą.

Vienas 60-metis tapo pirmuoju Prancūzijos piliečiu, mirusiu dėl naujojo koronaviruso infekcijos komplikacijų, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Vyras, antradienio pavakare skubiai atvežtas į vieną Paryžiaus ligoninę sunkios būklės, mirė praeitą naktį ir tapo iš viso antrąja koronaviruso auka šalyje, nurodė sveikatos apsaugos viceministras Jerome'as Salomonas.

Pirmąja infekcijos COVID-19 auka Prancūzijoje tapo vasario viduryje miręs 80-metis turistas iš Kinijos.

Per pastarąją parą Prancūzijoje pranešta apie dar keturis naujus užsikrėtimo COVID-19 koronavirusu atvejus, tarp jų – du iš Italijos sugrįžę žmonės. Iš viso šalyje užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius siekia 17.

Šalyje 11 anksčiau užsikrėtusių žmonių jau pasveiko nuo ligos, kuri nusinešė daugiau nei 2 600 žmonių gyvybes visame pasaulyje, virusu užsikrėtė jau beveik 80 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Vienas iš keturių pastaruoju metu koronavirusu užsikrėtusių žmonių yra 55-erių vyras, kuris kritinės būklės gydomas Amjeno ligoninėje.

Du iš keturių žmonių sugrįžo iš Italijos šiaurinio Lombardijos regiono, kur nuo koronaviruso jau mirė daugiau nei 10 žmonių.

Prancūzijos sveikatos apsaugos institucijos prašo iš Lombardijos ir kaimyninio Italijos Veneto regiono grįžtančius piliečius susilaikyti nuo „nebūtinų išėjimų iš namų“ ir neleisti savo vaikų į mokyklas.

Tokios pat rekomendacijos pateiktos iš žemyninės Kinijos, Honkongo, Makao, Singapūro ir Pietų Korėjos sugrįžusiems žmonėms.

Vokietijos tarnybos trečiadienį informavo, kad vieno vyro, kuriam buvo diagnozuota naujojo koronaviruso infekcija COVID-19, būklė yra kritinė ir kad jis buvo išvežtas gydyti į specializuotą ligoninę Diuseldorfe.

Vakarinės Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad šis vyras pirmadienį buvo hospitalizuotas dėl sunkaus plaučių uždegimo Erkelenco mieste, netoli sienos su Nyderlandais.

Nustačius koronaviruso infekciją, pacientas buvo izoliuotas intensyviosios terapijos skyriuje, o vėliau perkeltas į Diuseldorfo universiteto ligoninę. Vyro žmona taip pat buvo izoliuota, įtariant koronaviruso infekciją, nes jai pasireiškė ligos simptomų.

Vokietijos naujienų agentūra DPA pranešė, kad pacientas yra įžengęs į 5-ąją dešimtį vyras ir kad jis anksčiau sirgo kita liga.

Nyderlandų sveikatos apsaugos pareigūnai trečiadienį aiškinasi, kur lankėsi vienas vyras iš Vokietijos, kuriam buvo diagnozuota koronaviruso infekcija, paaiškėjus, kad praeitą savaitę pabuvojo pietinėje Limburgo provincijoje.

Nacionalinis sveikatos apsaugos institutas per „Twitter“ parašė, kad vietos sveikatos apsaugos tarnyba stengiasi nustatyti visus asmenis, su kuriais šis vokietis galėjo turėti kontaktų.

„Jeigu šiems kontaktavusiems žmonėms pasireikš simptomų, jie bus izoliuoti ir patikrinti“, – sakoma antradienį vakare paskelbtoje instituto žinutėje.

Nyderlandai iki šiol nėra patvirtinę savo teritorijoje nė vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo.

Iš PSO – niūrūs įspėjimai

Naujojo koronaviruso epidemija trečiadienį dar sustiprėjo, Pietų Korėjoje užsikrėtimo atvejų skaičiui perkopus tūkstantį, padaugėjus mirčių nuo šios infekcijos Irane ir jai išplitus į dar kelias anksčiau nepaveiktas šalis.

Tai išprovokavo niūrius įspėjimus, kad pasaulis nepasiruošęs suvaldyti susirgimo, vadinamo COVID-19.

Virusas SARS-CoV-2 sparčiai išplito kai kuriuose Azijos, Europos ir Artimųjų Rytų regionuose, nors epidemijos pirminiame židinyje Kinijoje naujų užsikrėtimo atvejų ir mirčių skaičius mažėja.

Siekiant sustabdyti infekcijos plitimą buvo izoliuoti dešimtys miestų ir gyvenviečių, o keliuose Kanarų salų ir Austrijos viešbučiuose dėl įtariamų COVID-19 atvejų antradienį įvestas karantinas.

Irane, paskelbusiame apie beveik 100 užsikrėtimo atvejų ir 15 mirčių, naujuoju koronavirusu pranešė užsikrėtęs netgi sveikatos apsaugos viceministras Irajas Harirchi.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) būstinėje Ženevoje Bruce'as Aylwardas, vadovavęs tarptautinei ekspertų misijai į Kiniją, gyrė drastiškas karantino ir viruso plitimo stabdymo priemones, kurių ėmėsi ši šalis.

Tačiau ekspertas žurnalistams sakė, kad kitos valstybės „tiesiog nepasiruošusios“ suvaldyti infekcijos protrūkio.

„Privalote būti pasirengę tvarkytis su tuo dideliu mastu... Ir tai turi būti padaryta greitai“, – sakė B. Aylwardas.

Dėl šio viruso Kinijoje jau mirė 2 715 žmonių, juo užsikrėtė per 78 tūkstančius. Trečiadienį buvo pranešta apie 52 naujus mirties atvejus – tai mažiausias mirčių skaičius per tris savaites. Visos mirtys užregistruotos epidemijos epicentre – Hubėjaus provincijoje.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija taip pat pranešė apie sumažėjusį naujų užsikrėtimo atvejų skaičių – buvo užregistruoti 406 nauji infekcijos atvejai, ir tik penki iš jų – ne Hubėjaus provincijoje. Tai stiprina viltį, kad likusioje šalies dalyje sėkmingai stabdomas viruso plitimas.

Kitur pasaulyje COVID-19 jau pareikalavo daugiau nei 40 gyvybių, užregistruota 2 700 užsikrėtimo atvejų.

Liga išplito į dešimtis valstybių. Austrija, Kroatija ir Šveicarija yra naujausios šalys, paskelbusios, kad jas taip pat jau pasiekė koronavirusas.

Dėl epidemijos įvedami kelionių suvaržymai, atšaukiami sporto renginiai, o nerimas dėl viruso plitimo toliau smukdo akcijų indeksus.

PSO paragino šalis „ruošis galimai pandemijai“ – šiuo terminu vadinama epidemija, išplintanti už valstybių sienų ir žmones paveikianti pasauliniu lygiu.

Ypatingas pavojus kyla skurdžioms valstybėms, įspėjo PSO.