Žuvus dviem ugniagesiams savanoriams, o rekordinei karščio bangai dar labiau pakursčius dešimtis nekontroliuojamų gaisrų, S. Morrisonas išreiškė apgailestavimą dėl savo šeimos atostogų.

Šią savaitę didėjo spaudimas ministrui pirmininkui, kuris atostogavo tūkstančiams išsekusių ugniagesių savanorių kovojant su gaisrais visoje šalyje, o milijonams žmonių Sidnėjuje dūstant nuo toksiškų dūmų.

„Labai apgailestauju dėl bet kokios užgaulės australams, kurių daugelį paveikė baisūs krūmynų gaisrai, man šiuo metu pasiėmus atostogas su šeima“, – sakoma penktadienį paskelbtame S. Morrisono pareiškime.

Jis pridūrė, kad atsižvelgdamas į „naujausius tragiškus įvykius“ kaip galėdamas greičiau grįš į Australiją. Jis turėjo galvoje dviejų ugniagesių žūtį.

32 metų Geoffrey Keatingas ir 36 metų Andrew O'Dwyeris žuvo ketvirtadienį, kovodami su gaisru į pietus nuo Sidnėjaus, kai ant jų sunkvežimis atsitrenkė į medį ir nuvirto nuo kelio.

Trys kiti mašinoje buvę ugniagesiai buvo nesunkiai sužeisti.

Kritika dėl S. Morrisono išvykimo išprovokavo protesto akcijų gatvėse ir piktų žinučių socialinėje žiniasklaidoje laviną.

Ministro pirmininko biuro pradinis atsisakymas patvirtinti jo buvimo vietą dar labiau pablogino situaciją.

„Matome, kad nėra absoliučiai jokio vadovavimo... Gėda“, – sakė ugniagesių profesinės sąjungos vadovas Leightonas Drury, kalbėdamas apie S. Morrisono išvykimą.