Įsakymas likti namuose Melburne ir aplinkinėse Viktorijos valstijos teritorijose įsigalios vidurnaktį ir galios septynias dienas, teigė laikinai einantis pareigas valstijos premjeras Jamesas Merlino. Židinyje patvirtinti 26 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

„Pastarosiomis dienomis įsitikinome, kad turime reikalų su labai užkrečiama atmaina. Ši atmaina kelia nerimą, nes koronavirusas plinta greičiau, nei mums kada nors yra tekę fiksuoti“, – sakė J. Merlino.

Aptikta atmaina žinoma kaip B1617 – tai Indijoje plačiai paplitusi atmaina.

„Ryšių nutraukimo“ priemonėmis siekiama, kad kontaktų sekėjai užbėgtų už akių naujiems COVID-19 atvejams. Gyventojams iš namų išeiti leidžiama tik dėl būtiniausių priežasčių, pavyzdžiui, norint pasiskiepyti.

J. Merlino sakė, kad už pastarąjį protrūkį yra atsakinga konservatyvių pažiūrų federalinė vyriausybė, vakcinacijos kampaniją vykdanti itin lėtai. J. Merlino teigimu, „jei būtų paskiepyta daugiau žmonių, šiandien aplinkybės greičiausiai būtų kitokios, tačiau nėra“.

Tai jau ketvirtasis Melburne įvestas greitasis karantinas. Praėjusiais metais griežtos priemonės mieste galiojo beveik keturis mėnesius.

Tūkstančiai žmonių Melburne jau ir taip saviizoliuojasi po to, kai naujų užsikrėtimo atvejų užfiksuota dešimtyse vietų, įskaitant dvi atskiras Australijos futbolo čempionato varžybas, keletą naktinių klubų ir kitur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)