Tai šiek tiek mažiau, nei praėjusią parą, kai buvo užregistruoti 532 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Viktorijos valstijoje per parą nuo COVID-19 mirė dar šeši žmonės, bendras aukų skaičius išaugo iki 167, pusė visų mirčių užregistruota Viktorijos valstijoje.

Melburne prieš tris savaites buvo paskelbtas karantinas, galiosiantis dar tris savaites. Viktorijos valstijos gyventojams iš namų šiuo metu leidžiama išeiti tik norint nusipirkti maisto, kitų svarbiausių prekių, pasirūpinti kitais asmenimis, pasportuoti, taip pat leidžiama keliauti į paskaitas arba darbą, jei nėra tinkamų galimybių mokytis ar dirbti namuose. Viešose vietose žmonės turi dėvėti veido kaukes.

D. Andrewso teigimu, COVID-19 pacientų, kuriems reikia skubaus gydymo, skaičiui augant, medikai ligoninėse susiduria su trikdžiais ir vietų trūkumu, todėl visos neskubios operacijos buvo atidėtos vėlesniam laikui.

Koronavirusui paveikus globos sektorių, į kai kuriuos senelių globos namus buvo išsiųstos Australijos karinių pajėgų medicinos darbuotojų komandos, kurios turėtų padėti institucijoms spręsti iškilusią krizę.
Sidnėjuje per parą buvo patvirtinta 14 COVID-19 atvejų. Kai kurie jų susiję su keliais miesto centre esančiais restoranais, įtraukiant ir prabangų jachtų klubą. Šie restoranai buvo uždaryti, juose atliekami valymo darbai.