65 metų vyras sugebėjo pats išplaukti į krantą, pranešti apie nelaimingą atsitikimą, o tada buvo nuskraidintas į ligoninę, būdamas stabilios būklės.

„Banglentininkui nustatytos durtinės žaizdos jo kojoje bei rankoje“, apie incidentą, nutikusį Septynių Mylių paplūdimyje šalia Forsterio miesto, esančio 300 km į šiaurę nuo Sidnėjaus, sakė Naujojo Pietų Velso valstijos policija.

Valstijos pagrindinių pramonės šakų departamento pareigūnas, lankęsis įvykio vietoje, savo „Twitter“ paskyroje parašė, jog „specialistai patvirtino, kad incidente šalia Buti Buti nacionalinio parko šįryt dalyvavo baltasis ryklys“.

Laikraštis „Newcastle Herald“ pranešė, kad ryklys buvo iki 3,5 m ilgio, o nuotraukose buvo matomas didžiulis nukąstas vyro banglentės gabalas. Pati lenta buvo perlaužta perpus.

Gelbėtojų sraigtasparnio „Westpac“ ekipažo narys Grahamas Nickersonas citavo nukentėjusio banglentininko žodžius, kad ryklys jį užpuolė iš apačios, kai vyras plaukiojo su savo draugais.

„Ryklys veikiausiai priplaukė po jo lenta, perkando ją perpus, o tada už pasaito nusitempė jį žemyn“, – žurnalistams sakė G. Nickersonas.

„Jam tikrai pasisekė ... pagalvojus, ką jam teko patirti. Jo apatinės galūnės gana smarkiai nubrozdintos, bet jo būklė yra stabili“, – pridūrė jis.

Po incidento minėtas paplūdimys buvo kuriam laikui uždarytas.

Tai buvo naujausias ryklio puolimas pastaraisiais mėnesiais šalia Naujojo Pietų Velso pakrantės. Prieš kelias savaites vienam banglentininkui ryklys apdraskė koją, kai vyras plaukiojo netoli turistų mėgstamos Bairono įlankos.

Ekspertų nuomone, ryklių atakų padaugėjo išpopuliarėjus vandens sportui ir smulkių žuvelių guotams priplaukiant arčiau krantų. Visgi tokios atakos pasiglemžia nedaug žmonių gyvybių.