„Australijos vyriausybė džiaugiasi, kad panelės Rahaf Mohammed Alqunun prašymą dėl apsaugos svarsto“ Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR), naujienų agentūrai AFP sakė vienas Vidaus reikalų departamento pareigūnas.

„Bet koks panelės Alqunun prašymas suteikti humanitarinę vizą bus atidžiai išnagrinėtas, kai tik baigsis UNHCR procedūra“, – pridūrė jis.

R. M. Alqunun pirmadienį užsibarikadavo Tailando sostinės oro uosto viešbučio numeryje ir per socialinius tinklus maldavo pagalbos. Kiek vėliau jai buvo leista laikinai atvykti į Tailandą su Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros apsauga. Per mažiausiai 5–7 dienas agentūra turėtų įvertinti jos atvejį ir pretenzijas į prieglobstį.

Mergina AFP sakė, kad per kelionę Kuveite pabėgo nuo savo šeimos, nes prieš ją buvo fiziškai ir psichologiškai smurtaujama.

18-metė sakė, kad ketina prašyti prieglobsčio Australijoje, ir tikina, kad jai grės mirtinas pavojus, jei Tailando imigracijos pareigūnai, sekmadienį sustabdę merginą tranzito metu, sugrąžins ją atgal į Saudo Arabiją.

Pasak UNHCR, prieglobsčio prašytojų negalima grąžinti į jų kilmės šalį, jei jų gyvybei ten gresia pavojus.