Liz Cheney straipsnyje „The Washington Post“ kvietė partijos kolegas laikytis konservatyvių vertybių ir atsisakyti „pavojingo ir antidemokratiško D. Trumpo asmenybės kulto“.

L. Cheney yra buvusio viceprezidento Dicko Cheney dukra. Abu jie laikomi giežto kurso šalininkais – ir nesutaikomais D. Trumpo priešais. Būdama Respublikonų konferencijos Atstovų Rūmuose pirmininkė, L. Cheney yra trečia aukščiausia savo frakcijos parlamentarė. D. Trumpas ragina pašalinti ją iš vadovaujančios pozicijos.

L. Cheney dar kartą sukritikavo besitęsiančius D. Trumpo pareiškimus, kad jis dėl sukčiavimo nelaimėjo praėjusį lapkritį vykusių rinkimų.

„Jo žinutė: aš vis dar esu teisėtas prezidentas, o prezidentas Joe Bidenas yra neteisėtas. D. Trumpas šiuos žodžius dabar kartoja gerai žinodamas, kad būtent toks kalbėjimas sausio 6-ąją išprovokavo smurtą“, - teigė politikė. Tada D. Trumpo šalininkai šturmavo Kapitolijų, kur kongresmenai ketino patvirtinti J. Bideno pergalę.

L. Cheney apkaltino D. Trumpą siekiu sužlugdyti „pasitikėjimą rinkimų rezultatais ir teisiniu valstybingumu“.

„Nė vienas JAV prezidentas to nėra daręs“, - pabrėžė ji ir pridūrė, kad „Respublikonų partija stovi kryžkelėje“. Partija esą turi apsispręsti – ar prisijungti prie D. Trumpo „kryžiaus žygio“ prieš legitimius rinkimų rezultatus, ar pasirinkti tiesą ir ištikimybę konstitucijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)