Antradienį Baltuosiuose rūmuose surengtuose pokalbiuose be J. Bideno dalyvavo Atstovų rūmų pirmininkas respublikonas Kevinas McCarthy, respublikonų lyderis Senate Mitchas McConnellis, demokratų lyderis Senate Chuckas Schumeris ir Atstovų rūmų demokratų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas. Prezidentas tvirtino susitikime savo ruožtu pabrėžęs, kad įsipareigojimų nevykdymo išvengti būtina.

Nors K. McCarthy nurodė neregėjęs pažangos, penktadienį esą numatomas naujas visų pareigūnų susitikimas.

JAV skolos limitas keliamas ganėtinai dažnai. Tačiau prasidėjus diskusijoms dėl dar vieno tokio žingsnio, Atstovų rūmuose daugumą turintys respublikonai pareiškė pritarsiantys limito padidinimui tik užtikrinus, kad kartu bus imtasi drastiško išlaidų mažinimo.

Po susitikimo Baltuosiuose rūmuose H. Jeffriesas teigė, kad „ekstremalūs“ respublikonai „davė ženklų, jog yra pasiryžę eiti įsipareigojimų nevykdymo keliu“. Ch. Schumeris nurodė, kad K. McCarthy „kelia didžiulį pavojų Amerikai“.

Dėl panašios aklavietės 2011 m. JAV neteko savo kredito reitingo AAA. J. Bidenas ir šį kartą kalba apie galimus sunkius padarinius. Šalies iždo sekretorė Janet Yellen neseniai pareiškė, kad jei Kongresas nesiims veiksmų artimiausiomis savaitėmis, JAV gali laukti „finansinis ir ekonominis chaosas“.

Valstybės skolos limitas šiuo metu siekia 31,4 trln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją