Dangoraižį valdanti nekilnojamojo turto vystymo bendrovė „Emmar Properties“ įspėjo butus jame besinuomojančius gyventojus, jog dėl nesumokėtų mokesčių gali būti nutrauktas svarbių paslaugų teikimas.

„Išplatintas priminimas ir raginimas gyventojams susimokėti mokesčius už paslaugas, siekiant užtikrinti nepertraukiamą jų teikimą. Tai padaryti primename jau ne pirmą kartą – bergždžiai bandę atkreipti gyventojų dėmesį, nebeturime kitos išeities tik grasinti“, - CNN sakė „Emaar Properties“ atstovas.

„Emmar Properties“ teigia, jog dalis dangoraižio gyventojų mokesčių už teikiamas paslaugas nemoka net nuo 2012 metų – nesumokėjus skolų, jau sekmadienį paslaugas ketinama nutraukti.

Vietos dienraštis „The National“ skelbia, jog „Emmar Properties“ jau nebeleidžia gyventojams naudotis bendrosios paskirties erdvėmis.

Laiške skolininkams „Emmar Properties“ perspėja gyventojus, jog tie, kurie nesumokės mokesčių, nebegalės naudotis savo kortelėmis-raktais, norėdami patekti į garažą, sporto salę, baseiną bei teniso kortą.

„Butų nuomininkai, kurie laiku moka mokesčius, jokių problemų nepatirs ir galės toliau laisvai naudotis privilegijomis“, - sako atstovas.

Mokesčiai už paslaugas – nesibaigianti problema Dubajuje, neretai supriešinanti nuomininkus ir savininkus. Gyventojai tvirtina, jog mokesčiai per dideli.

Nekilnojamojo turto reguliavimo agentūra Dubajuje bandė pritaikyti griežtesnius reikalavimus, kurie numatytų savininkams prievolę, nuomojant būstą, tiksliai nurodyti mokesčius.

„Burj Khalifa“ dangoraižyje iš viso yra 900 itin prabangių butų.

Nors „Emmar Properties“ neatskleidžia, kiek kainuoja dangoraižyje išsinuomoti būstą, nekilnojamojo turto agentai vieno miegamojo apartamentus pastate siūlo už 55 tūkst. dolerių (139 tūkst. Lt) metams – pinigus reikia mokėti iš anksto.

Mokesčiai už paslaugas, dėl kurių ir vyksta daugiausiai nesutarimų, per metus atsieina dar 25 tūkst. dolerių (63 tūkst. Lt).