Kinijos konsulatas Niujorke pranešė, kad viena bakalauro laipsnio siekusi studentė iš Kinijos buvo tarp trijų žmonių, žuvusių per pirmadienį rytiniame JAV mieste driokstelėjusius du sprogimus.

"Terorizmas neturi nacionalinių ribų; aukos neturi nacionalinių ribų. Kartu smerkiame; kartu gedime", - rašo vienas Kinijos socialinio tinklo "Sina Weibo", panašaus į "Twitter", vartotojas.

"Vargšas vaikas - keliauk ramiai", - pridūrė kitas.

Konsulatas nurodė, kad artimieji prašė neskelbti žuvusios kinės vardo, tačiau jis buvo minimas daugelio JAV ir Honkongo žiniasklaidos kanalų.

Honkongo televizija "Phoenix" nurodė, kad auka tapo Lu Lingzi, o jos draugas Zhou Danlingas buvo sužeistas. Kanalas pridūrė, kad jiedu stebėjo maratono bėgimą.

Lu Lingzi siekė magistrės laipsnio Bostono universitete, anksčiau baigusi studijas Pekino technologijų universitete, sakoma pranešime.

Ji buvo atvykusi iš Kinijos šiaurės rytinio miesto Šenjango, pranešė vietos dienraštis "Shenyang Evening News".

Kinijos piliečio Zhou Danlingo, taip pat studijuojančio Bostono universitete, būklė po operacijos buvo stabili, nurodė Kinijos valstybinė naujienų agentūra "Xinhua".

Dvi bombos, sprogusios per 13 sekundžių ir už maždaug 100 metrų viena nuo kitos, paskleidė skeveldrų debesis tūkstančių žmonių minioje, susirinkusioje ant Boilstono gatvės šaligatvių, stebint, kaip maratono dalyviai kerta finišo liniją.

Naujausi duomenys rodo, kad per šį išpuolį žuvo trys žmonės, o dar bent 180 buvo sužeisti.

Kinijos URM atstovė Hua Chunying sakė, kad vyriausybė susisiekė su abiejų nukentėjusių Kinijos piliečių šeimomis.

"Kinijos vyriausybė labai susirūpinusi dėl Kinijos pilietės mirties ir kito (piliečio) sužalojimo per sprogimą", - atstovė sakė per eilinę spaudos konferenciją.