Generolas sakė daugiau nebegalįs garantuoti kariuomenės modelio, reikalingo „Prancūzijai ir prancūzams apsaugoti“. Jis teigė jautęs „pareigą“ pareikšti savo susirūpinimą dėl paskelbtų taupymo priemonių.

60-metis P. de Viljersas kritikavo, kad šiais metais gynybos biudžete numatyta sutaupyti 850 mln. eurų. Už tai jis praėjusią savaitę sulaukė griežtų E. Macrono žodžių. Savo kalboje aukštiems kariškiams prezidentas kalbėjo apie „negarbingus“ debatus ir reikalavo „pareigos supratimo ir santūrumo“. Nuo tada P. de Viljerso postas klibėjo - nors E. Macronas ir generalinio štabo vadas dar kartu dalyvavo kariniame parade, skirtame liepos 14-ąją minimai Bastilijos paėmimo dienai paminėti.

Prancūzijos vyriausybė paskelbė, jog šiais metais bus siekiama sutaupyti 4,5 mlrd. eurų, kad būtų pasiektas 3 proc. deficito tikslas. Bus taupoma visose ministerijose, o ypač - Gynybos. Kartu E. Makromas kitais metais kariuomenei vėl pažadėjo daugiau pinigų. Iki 2025-ųjų esą išlaidos gynybai pasieks NATO tikslą - 2 proc. BVP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)