A. Bouteflika „oficialiai informavo Konstitucinę Tarybą apie savo darbo Respublikos prezidento poste pabaigą“ nuo antradienio, sakoma televizijos parodytoje skubiųjų žinių eilutėje.

Šis pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms po ginkluotųjų pajėgų vado Ahmedo Gaido Salaho reikalavimo nedelsiant pradėti prieš A. Boutefliką apkaltos procesą, kariškiams atmetus ankstesnį valstybės vadovo pareiškimą, kad jis pasitrauks iš pareigų dar prieš pasibaigiant jo mandatui šio mėnesio gale.

Du dešimtmečius Alžyrui vadovavęs A. Bouteflika buvo vis garsiau raginamas atsistatydinti, šalį jau kelias savaites krečiant milžiniškiems protestams, išprovokuotiems prezidento sprendimo siekti penktos kadencijos.

2013 metais insultą patyręs 82 metų A. Bouteflika yra prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio ir retai matomas viešumoje. Praėjusį mėnesį jis pažadėjo trauktis iš rinkimų kovos, bet atidėjo balandį turėjusius įvykti rinkimus.

Pirmadienį prezidentūra paskelbė, kad A. Bouteflika atsistatydins prieš savo kadencijos pabaigą balandžio 28-ąją.

Tačiau šio žingsnio nepakako visuomenės nepasitenkinimui numalšinti: anksčiau antradienį šimtai studentų vėl išėjo į gatves.