E. Macronas pasitraukė, kad galėtų „visiškai atsiduoti savo politiniam judėjimui“, sakoma pranešime, kuriame kalbama apie balandį įkurtą politinį judėjimą „En Marche“ („Pirmyn!“).

Ekonomikos ministro portfelį perims finansų ministras Michelis Sapinas.

Pats E. Macronas tinkle „Twitter“ paskelbė, kad vėliau antradienį padarys „trumpą pareiškimą“.

Netrukus E. Macronas pareiškė, kad iš pareigų atsistatydino, norėdamas sutelkti savo jėgas šalies problemoms „diagnozuoti“, bet nesakė, kad siektų prezidento posto 2017-aisiais.

„Esu pasiryžęs daryti viską, kad mūsų vertybės, mūsų idėjos, mūsų veiksmai transformuotų Prancūziją jau kitais metais“, – sakė 38-erių E. Macronas savo kalboje ministerijos darbuotojams.

Praėjusį mėnesį pats E. Macronas davė gana akivaizdžią užuominą, kad ketina dalyvauti kitų metų rinkimuose, taip papiktindamas dabartinį šalies vadovą, kuris pagrasino atleisti ministrą, jeigu jis negerbs socialistų vyriausybės „solidarumo“. Šios vyriausybės nariu E. Macronas tapo 2014 metais.

Sveikinamas liberalų už drąsą pajudinti tokius kertinius prancūzų socialistų akmenis, kaip 35 valandų darbo savaitė, buvęs Rotšildo bankininkas yra kritikuojamas užkietėjusių kairiųjų už tai, kad yra per daug malonus didžiajam verslui.

Balandžio mėnesį E. Macronas įkūrė savo politinį judėjimą „En Marche“ („Pirmyn!“), o jo praėjusio mėnesio kalba, kurioje jis žadėjo vesti judėjimą „į 2017 -uosius ir į pergalę“, beveik nepaliko abejonių dėl jo pasiryžimo siekti prezidento posto.

F. Hollande'as, kurio populiarumo reitingai yra žemiausi iš visų Prancūzijos prezidentų nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, pažadėjo nedalyvauti rinkimuose, jeigu jam nepavyks įveikti maždaug 10 procentų siekiančio nedarbo šalyje.

Pirmasis prezidento rinkimų etapas numatytas 2017 metų balandžio 23 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją