Pasak jų, E.Holderis dar liks pareigose kol Senate bus patvirtintas jo įpėdinis. Baltieji rūmai teigia, kad apie tai ketvirtadienį 16 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku bus paskelbtas B.Obamos „asmeniškas pranešimas“.

E.Holderis yra vienas iš vos trijų tebetarnaujančių pirmojo B.Obamos kabineto Baltuosiuose rūmuose narių; kiti du yra švietimo ministras Arne Duncanas  ir žemės ūkio ministras Tomas Vilsackas.

E.Holderio kadencija pasižymėjo žymiais pokyčiais piliečių teisių srityje, kur, pavyzdžiui, sumažinta įkalinimo trukmė už kai kuriuos su narkotikais susijusius nusikaltimus.

Tačiau jo tarnybą žymėjo ir gana įtempti santykiai su Kongresu, kuriame vyrauja B.Obamos oponentai respublikonai.

2012 metų birželį Atstovų Rūmai balsavo dėl jo nepagarbos (parlamentui) už tai, kad jis esą per menkai bendradarbiavo tyrime kodiniu pavadinimu „Operation Fast and Furious“ („Sparti ir pašėlusi operacija“). Tai buvo prastai atlikta JAV federalinė, pinklėmis pagrįsta operacija, kuria norėta išaiškinti ginklų kontrabandą per JAV ir Meksikos sieną, bet baigėsi tuo, kad ginklai pateko į nusikalstamų gaujų rankas.

E.Holderis buvo dažnai kviečiamas į Kongresą pasiaiškinti; tie pasiaiškinimai pasižymėjo karšta ir priešiška retorika – ir iš E.Holderio, ir iš įstatymų leidėjų pusės.

Prieš patenkant į tarnybą B.Obamai, E.Holderio karjerą žymėjo keli pirmieji postai teisėsaugos sistemoje. 1993 metais jis tapo pirmuoju afroamerikiečiu, paskirtu JAV prokuroru Vašingtone (Kolumbijos apygardoje).

1988 metais tuometinis respublikonų prezidentas Ronaldas Reaganas paskyrė jį Kolumbijos apygardos Aukščiausiojo teismo teisėju. Tuomet jis pelnė griežto nusikaltėliams teisininko reputaciją.

Prezidento Billo Clintono administracijoje E.Holderis tarnavo generalinės prokurorės Janet Reno pavaduotoju – ir vėl pirmas afroamerikietis tokiame poste.